Hirdetés

Messengeren kapott üzenetet Sváby András: az egész életét megváltoztatta – Fotó

Győrik Ferenc portré Győrik Ferenc

Egy évvel ezelőtt tett vicces megjegyzést az ATV #Bochkor című műsorában a Heti Napló műsorvezetője - egy édesanya látta az adást és azonnal tárcsázta a fiát.

Körülbelül egy évvel ezelőtt a #Bochkor című műsorban árulta el, egyszer szeretne megtanulni ukulelén játszani, Sváby András élete néhány nappal később máris megváltozott. A műsort ugyanis látta egy nő, akinek a fia a hangszer egyik élő nagykövete Magyarországon. Azonnal tárcsázta a fiát, aki megkereste a Heti Napló műsorvezetőjét a közösségi oldalán, hogy meggyőzze, vágjon bele a projektbe. 

“Régóta kokettálok az ukulelével, nagyon tetszik, mint hangszer. Több okból kifolyólag. Az egyik az, hogy kicsi, és mindenhova el tudja az ember magával vinni, a másik, mégiscsak pengetős és nincs rajta hat húr, csak négy” - kezdte a Naphire.hu-nak Sváby András, aki azt is hozzátette: az őt megkereső Gáll Tamás ezt követően “nem engedte el”. A műsorvezető túl van az első órán és nagyon élvezte.

“Gyakorlatilag négy akkordot már tudok, ami azt jelenti, hogy a könnyűzenei repertoár 50 százalékát el tudom játszani - kis túlzással. De nagyon bírom és el fogok menni további tanfolyamokra is” - lelkendezett lapunknak Sváby, aki a közösségi oldalára is posztolt az iskolapadból. Sőt, egy új karrier lehetősége is hamar bekopogtatott az ajtaján. 

“Már hívtak zenekarba is, ennyi tudással, de nem mentem. Én ezt magamnak akarom, szigorúan csak önszórakoztatásból. Nem keserítem meg mások életét” - tette hozzá mosolyogva a műsorvezető, aki azt is elárulta: a tanfolyamon rendőr, tanár, ügyvéd osztálytársa is volt, és rengeteg informatikus. “Ők állítólag folyton azt keresik, ami nem számítógép” - tette hozzá Sváby, aki egyelőre fellépést nem vállal.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés