Hirdetés

Sulyok Tamás elhagyta az országot: ide utazott

Nap Híre portré Nap Híre

Egy tervezett új kőolajvezetékről, a gazdasági együttműködés mélyítéséről és globális kérdésekről is beszélt Sulyok Tamás magyar és Aleksandar Vucic szerb elnök.

A belgrádi elnöki palotánál folytatódott hétfő délelőtt a magyar államfő kétnapos szerbiai látogatása. Sulyok Tamást katonai tiszteletadással fogadta Aleksandar Vucic, majd négyszemközt egyeztettek a két ország közös ügyeiről. A tárgyalást követően a felek sajtónyilatkozatot tettek, amiben Budapest és Belgrád kapcsolatát is méltatták – írja a Blikk.

"Hálás vagyok Áder János és Novák Katalin volt köztársasági elnököknek, Orbán Viktor miniszterelnöknek és önnek is, hogy mindig őszinte, tiszta baráti kapcsolatot ápolt a szerb néppel. Mi Magyarországra nemcsak stratégiai partnerként, hanem őszinte barátként is tekintünk" - kezdte Vucic.

Sulyok Szerbiát megbízható tranzitországnak tartja, így szerinte potenciálisan a déli irányú fölgázszállítás mennyiségi növelése is lehetséges, “nem beszélve a tervezett új kőolajvezetékben rejlő lehetőségekről.” Kitért arra is, hogy a magyarok mindent megtesznek a határátlépés felgyorsítása és a zökkenőmentesebb átléptetés elősegítése érdekében, sőt, még egy új határátkelők nyitásának lehetőségét is belengette.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés