Hirdetés

Sokkoló állapotok egy soproni társasházban: fűtés nélkül fagyoskodik egy héttagú család

Nap Híre portré Nap Híre

Augusztus óta nincs gáz egy soproni társasházban, ez azonban a hideg közeledtével egyre nagyobb probléma, a lakók ugyanis nem tudnak fűteni. 

Egészen sokkoló állapotok uralkodnak egy soproni társasházban: hónapok óta nincs gáz, emiatt pedig meleg víz és fűtés sincs 14 lakásban. A lakók helyzete egyre szorultabb, hiszen hamarosan beköszönt a hideg, azonban a jelenlegi állapotok alapján még jó néhány hétig biztosan nem lesz megoldva a gáz. Az érintettek között egy 7 gyermekes család is van – írja a Blikk.

Az eset még több hónappal ezelőtt kezdődött: augusztus 18-án délelőtt gátszagot érzékelt az egyik lakos a soproni bérlakásoknál, ezért értesítette a hatóságokat. A szakemberek megállapították, hogy tényleg gázszivárgásról van szó, így a szolgáltató elzárta a főcsapot. A probléma az, hogy a helyzetet azóta sem oldották meg, mindenkinél leszerelték a gázórákat, de újak továbbra sincsenek.

Petőfi tér 5. szám alatt összesen 14 lakás van, akik már augusztus óta gáz nélkül élnek: ez az jelenti, hogy sem fűtés, sem meleg víz nincs náluk. Eddig még megúszták, hiszen nem voltak olyan nagy hidegek, azonban úgy néz ki, hogy még pár hétig legalább gáz nélkül maradnak. Az önkormányzat az igények szerint elektromos fűtőtesteket, olajkályhákat és kétlapos villanyrezsókat osztott ki az érintett lakosoknak, akik között egy 7 gyermekes család is van. Egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan mikor készül el a munka, a kivitelező még több hétre becsüli a folyamatot.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés