Hirdetés

Váratlan gesztus: Sulyok Tamás meglátogatta Karsai Dánielt, ezt ígérte neki

Nap Híre portré Nap Híre

Sulyok Tamás az otthonában látogatta meg a halálos beteg, eutanáziáért küzdő Karsai Dánielt. A köztársasági elnök kiemelte, mérlegelni fogja az alkotmányjogász kegyelmi kérvényét.

Márkovics Ákos, az alkotmányjogász ápolója a Magyar Hangnak azt nyilatkozta, hogy a beszélgetés több mint fél órás volt, a látogatás meghitt, jó hangulatú volt. 

"Az államfő arról biztosította Karsai Dánielt, hogy emberileg mellette áll, a kegyelmi jogkörről szóló kérvényét is mérlegelni fogja, és arról a közeljövőben írásos választ ad. Dani nagyon örült a találkozásnak, megtisztelőnek tartotta, hogy az államfő otthonában látogatta meg, aki ráadásul egy régi ismerőse üdvözletét is átadta"

- tette hozzá Ákos. Mint ismert, az alkotmányjogász nemrég kegyelmi kérvénnyel fordult Sulyok Tamástól és azt kérte az államfőtől, hogy tegyen nyilatkozatot arra vonatkozóan, hogy kegyelemben részesíti azokat, akik segítenek a gyógyíthatatlan halálos betegségben szenvedőknek, hogy ne legyenek elviselhetetlen a fizikai és mentális szenvedésük.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés