Hirdetés

Magyarország first ladyje úgy véli, a férje "jópofa"

Nap Híre portré Nap Híre

Sulyok Tamás már a nyugdíjra készült, és a felségével eltervezték, hogy még több időt szánnak az unokákra, illetve a saját kikapcsolódásukra is. Azonban teljesen felfordult az életük, amikor az Alkotmánybíróság volt elnökét megválasztották köztársasági elnöknek.

"Az volt a terv, hogy ezt a két és fél évet, ami a férjem alkotmánybírósági elnökségéből még hátra van, szépen végigvisszük, aztán lassúbb élettempóra váltunk, amelyben elsődleges figyelmet és szerepet a gyerekek kaptak volna, hiszen most is segítek a lányomnak, sok időt töltök a két kis unokámmal. Lecsendesedve gondoztuk volna a gyümölcsfákat, gyakran lettünk volna a Balatonon, sok úszásra, túrázásra készültünk"

- árulta el a Híradónak a megválasztott köztársasági elnök felesége, Nagy Zsuzsanna. A mentálhigiénés szakember és családterapeuta megosztotta azt is, hogy mielőtt elfogadta volna a férje a felkérést, megkérdezte az ő véleményét is. 

"Természetesen próbáljuk majd tartani magunkat azokhoz az előírásokhoz, amelyek az ő szerepköréhez tartoznak, s e tekintetben is igyekszem majd a lehető legjobb tudásom szerint mellette állni"

- tette hozzá nagy, és megemlítette azt is, hogy tudja, a feleségek is fel szoktak karolni ügyeket, és maga is meg fogja találni azt, ami az alkatához és a végzettségéhez illik.

Férjéről elmondta, hogy végtelenül közvetlen, nagyon szereti az embereket és az életet, "jó a humora, jópofa, nem híve a formalitásoknak, szabad lélek". Kettejük szoros szövetségének szerinte az a titka, hogy vannak olyan személyiségjegyeik, amelyek segítettek nekik, ráadásul "fentről is támogatták" őket, de persze szerencse is kellett az élethez.

Arról is beszélt, hogy a nők jelenléte a közéletben és a politikában nagyon fontos, azonban a családban való szerepük még fontosabb, és itt van egy nagy ellentét. 

"Az én generációm a Kádár-rendszerben nőtt fel, nem nagyon volt adott a lehetőség arra, hogy nőként komoly karriert fussunk be. Úgy vélem, mind a két nemnek megvannak a sajátos erényei, értékei. Én személy szerint nagyon szeretem, ha előre engednek, ha fölsegítik a kabátot, ha nőként tekintenek rám. Tudom, hogy a gyermekeink korosztályából és a még fiatalabbak közül sokan nem igénylik ezt. Nagy változásban vagyunk, és igen nehéz itt okosságot vagy egyértelmű bölcsességet megfogalmazni"

- fogalmazott az újdonsült first lady.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés