Hirdetés

Gyurcsány Ferenc irgalmatlanul megalázta Novák Katalin utódját

Nap Híre portré Nap Híre

A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke nem fogta vissza magát vasárnap reggel a Facebook-oldalán.

Sulyok Tamás még hivatalba sem lépett, máris súlyos támadást kapott. A HVG arról számolt be, hogy a megválasztott köztársasági elnök apja múltjában valami nem teljesen tiszta. Édesapját a történelmi dokumentumok szerint nem ítélték halálra a kommunisták a háború után. A DK politikusa, Kálmán Olga neki is esett Sulyoknak és feltette neki a kérdést, hogy

"igaz-e, hogy hazudott a családja múltjáról, legfőképpen nácibarát édesapjáról?".

Kálmán hozzátette, hogy Sulyok eltagadta édesapja nácibarát múltját, és azt hazudta, hogy apját 1945 után halálra ítélték. A történész dokumentumokkal bizonyította, hogy Sulyok Tamás nem mondott igazat. Édesapját - a történelmi dokumentumok szerint - nem ítélték halálra".

Az üggyel kapcsolatban megszólalt Gyurcsány Ferenc is, aki minderre a Facebook-oldalán reagált. Mint írta, "semmi nincs Sulyokban, ami tiszteletet érdemel. Mentegeti náci apját, sőt, annál is rosszabb. Nyilvánosan hazudik, hogy tisztára mossa a lemoshatatlan mocskot".

"Sulyok nem tehet apjáról. Sulyok bármi lehetne attól még, hogy apja súlyosan náci volt. Rendes demokrata, őszinte ember is. De nem az, ha azonosul náci apjával. Akkor mocskolja az egész jobboldalt, melyet képvisel, mocskolja a kormányfőt, aki jelölte őt. Sulyok náci apja érdekében hazudik. Ha a jobboldal meg Sulyok miatt fog hazudni, akkor az egész fideszes, orbánista jobboldal is mocskos lesz a nácizmustól. Förtelmesen kiábrándító lehet, hogy Orbán megint egy erkölcsileg alkalmatlan embert jelölt elnöknek"

- fogalmazott a DK elnöke.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés