Hirdetés

Nagyon furcsa dolog derült ki Novák Katalin utódjáról

Nap Híre portré Nap Híre

Kiderült, hogy a frissen megválasztott köztársasági elnöknek fontos szerepe lehetett a szegedi egészségügyi rendszer tervezett privatizációjában. 

Az RTL Híradónak sikerült kiderítenie, hogy 2001-ben Sulyok Tamás vezette azt a közalapítványt, amelynek bevonásával a város akkori fideszes polgármestere privatizálni akarta a szegedi egészségügyi ellátórendszert.

A közalapítávny bevonásával akarta a város akkori fideszes polgármestere privatizálni a helyi kórházat és rendelőintézetet.

A riportban pedig kiemelték, hogy ekkor Sulyok volt a város jogtanácsosa.

"A privatizáció terve, hogy az egész szegedi közegészségügyet egy alapítványba tolják, a tiltakozások miatt akkor kudarcba fulladt"

- mondta Ujhelyi István a csatornának, aki akkor szegedi önkormányzati képviselőként foglalkozott az üggyel. Az Orbán-kormány akkori egészségügyi minisztere, Mikola István az orvosi kamara és a szakszervezetek, valamint a helyi ellenzék tiltakozásának nyomására állította le a privatizációt. 

Sulyok Tamás látta el ekkor ügyvédként a fideszes vezetésű szegedi önkormányzat jogi képviseletét is. 

"Sulyok Tamás végig következetesen a Fidesz egyik háttérembere volt. Azt pedig, hogy az önkormányzatnak jogi tanácsokat adó ügyvédi iroda vezetője, névadója, közben pedig egy közalapítvány élén próbálja privatizálni a polgármesterrel együtt a szegedi egészségügyet, ez erkölcsileg önmagáért beszél"

- tette hozzá Ujhelyi.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés