Hirdetés

Őrületes összegbe kerülne lehozni Suhajda Szilárd holttestét a Mount Everestről

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Ahogy arról lapunk is beszámolt, Suhajda Szilárd a múlt héten tűnt el a világ legmagasabb pontján, és bár mentőcsapatot küldtek érte, a serpák nem találták meg a magyar hegymászót, és visszafordultak az alaptáborba.

A Nap Híre azt is megírta, hogy a magyar hegymászó családja úgy döntött, hogy ha rá is bukkanak Szilárd holttestére, akkor is maradjon a hegyen.

A Mandiner most arról számolt be, hogy ha meg is találták volna Suhajda testét a keresésére indított légimentők, akkor is otthagyták volna a család kérsée miatt. Mint a lap írja, nem kegyeletsértésből, és még csak nem is valamilyen spirituális okból tették volna, hanem azért is, mert kimondottan drága egy ilyen akció.

Jelenleg több mint 200 holttest van a Mount Everest csúcsánál, és minden hegymászó tisztában van vele, hogyha a hegy legyűri, akkor a teste soha nem kerül vissza a családhoz, hanem örökké a hegy fogja marad. Egy holttest lehozatala a Mount Everestről ugyanis 10 és 40 ezer dollár, azaz átszámítva 3,5 és 14 millió forint körül mozog.

A végső összeg pedig attól függ, hogy milyen magasságból hozzák le és, hogy mennyi munkaórát vesz igénybe. A sok kísérlet ellenére mindeddig csak egyetlen holttestet sikerült lehozni.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés