Hirdetés

Halálra rémülnek a strandolók: ijesztő állat jelent meg a Balatonnál

Nap Híre portré Nap Híre

Ha berobban a hőség, sokan indulnak útnak, hogy megmártózzanak a magyar tengerben. Abban azonban semmi meglepő nincs, hogy a Balatonnál olyan állatokkal is összefuthatunk, amelyekre nem számítunk. A Balaton egyik leggyakoribb lakója a sikló, de köztük is akad egy igen különös kinézetű, amitől szinte rettegnek a strandolók. 

A Balatonhoz látogatók azért is ijednek meg annyira a már említett állattól, mert nagyon hasonlít a viperához. Azonban a kockás sikló egyáltalán nem ártalmas. 

A Balaton a „legkígyósabb” terület, amit valaha Magyarországon láttam, így pár napos nyaralás során szinte biztosan látunk kígyót, általában a vízben, de nem ritka az sem, hogy a parton, a kövezés között, néha kikapaszkodnak még a matracokra is - írja a Centauriweb. A portál azt is megmagyarázta, hogy a kockás sikló egyébként teljesen ártalmatlan jószág, ám a laikus fürdőzők ettől még halálra rémülnek tőle - szemlézte a Propeller

Az amúgy félős vízisiklóval ellentétben ezt a típust majdhogynem simogatni lehet, és a horgászok is tudnának róluk mesélni, hiszen simán belemászik a szákba, hogy a kifogott halakat beharapja, és elkergetni sem túl egyszerű, ráadásul csoportokban portyáznak.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés