Hirdetés

Pokoli hőség, jégeső, viharos szél és felhőszakadás jön ma: kiadták a riasztást

Nap Híre portré Nap Híre

Kapunk ma mindent: rettenetes hőség lesz, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 30 és 37 fok között várható, de mellette az ég is leszakad. Térképen mutatjuk, hogy lesz zivatar. 

A HungaroMet előrejelzése szerint hétfőn erőteljesebb nappali gomolyfelhő-képződés mellett többórás napsütés valószínű, majd estére a gomolyok összeesnek, kiderül az ég. Záporok, zivatarok elszórtan, nagyobb számban a Duna vonalától keletre alakulnak ki, helyenként felhőszakadás is lehet. 

Az északias irányú szelet helyenként élénk lökések kísérhetik, zivatarokhoz viszont erős, viharos lökések is társulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 30 és 37 fok között várható, de északnyugaton 30 fok alatt maradhat a csúcshőmérséklet. Késő estére 20 és 28 fok közé hűl le a levegő.

Felhőszakadás, zivatarveszély és a magas hőmérséklet miatt hétfőre kiadták a riasztást a meteorológusok

Hétfő napközben elszórtan, nagyobb számossággal a Dunától keletre kell zivatarokra számítani. Zivatarokhoz viharos széllökés (60-75 km/h), jégeső (~1-2 cm) és intenzív csapadékhullás (~15-25 mm) társulhat, de kiemelten az Északi-középhegység környezetében akár felhőszakadás (> 25 mm) is lehet.

Hétfőn az északnyugati, északi országrész kivételével a napi középhőmérséklet meghaladhatja a 25 fokot. Az Alföld déli és középső részein viszont 27 fok felett is alakulhat a 24 órás átlaghőmérséklet.

Megérkezett a pokol Magyarországra, még nagyobb hőség jön a héten

Mint azt a naphire.hu is megírta, a 7 napos időjárás-előrejelzés szerint a héten fokozódik a hőség, a hőmérséklet csúcsértéke a hét második felében már megközelíti a 40 Celsius-fokot. Elszórtan egy-egy zápor, zivatar kialakulhat.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés