Hirdetés

Durván bekeményítenek Barcelonában, ez a magyar turistáknak is fájni fog

Nap Híre portré Nap Híre

A spanyol városban arról döntöttek, hogy 2028-tól megtiltják a turistáknak történő lakáskiadást.

Betelt a pohár a helyieknél, miután az egyik legnépszerűbb spanyol turistacélpont évek óta súlyos lakhatási válsággal küzd, így a városvezetés a kezébe vette az irányítást. Barcelona polgármestere pénteken bejelentette, hogy 

2028-tól megtiltják a városban a turistáknak történő lakáskiadást.

"Szembeszállunk azzal, ami szerintünk Barcelona legnagyobb problémája" - nyilatkozta az újságíróknak Jaume Collboni. A városvezető kiemelte, hogy 2028 novemberéig fokozatosan visszavonják majd a rövid távú bérbeadásra engedélyezett 10 101 darab lakás engedélyét és hozzátette, hogy ezeket a jövőben helyi lakosok fogják használni, bérbe adni vagy eladni - írja a HVG.

Isabel Rodriguez lakhatásügyi miniszter kifejezetten üdvözölte a város döntését. Mint írta, minden szükséges erőfeszítést megtesznek annak érdekében, hogy biztosítsák az emberek számára megfizethető lakhatást.

A hírnek azonban nem örült az APARTUR, a turista apartmanok szövetsége, ugyanis úgy gondolják, hogy a polgármester olyan hibát követett el, ami ezután még nagyobb szegénységhez és munkanélküliséghez vezethet majd, sőt szerintük ezzel az intézkedésekkel növelhetik az illegális turista apartmanok számát is a katalán városban.

Barcelona önkormányzata az elmúlt években már több mint 9700 illegális turista apartmant záratott be és közel 3500 lakást sikerült visszaszerezniük elsődleges használatra helyi lakosok számára.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés