Hirdetés

Véget ért a sorozatnézés aranykora, bekeményít a Netflix

Garai Kitti portré Garai Kitti

A Netflix nem tűri tovább, hogy egy előfizetést többen használjanak: 2023-tól pótdíjat kell fizetniük azoknak, akik megadják másoknak a jelszavukat. 

A streaming-szolgáltató korábban még támogatta, hogy a felhasználók megosszák másokkal a bejelentkezési adataikat, ám mostanra megelégelték a dolgot. A cég az év során kezdte el tesztelni, hogy pótdíjat szab ki azokra, akik megosztják az előfizetésüket. Ezt a megoldást a Netflix már be is vezette néhány latin-amerikai országban, ahol havi szinten +1200 forintnyi összeget kellett kifizetniük a szabályszegőknek.

Nagyon úgy tűnik, hogy bejött a szigorítás, ugyanis a vállalat nemrégiben bejelentette, hogy 2023-tól mindenhol elindítja a pótdíjazát. Azt egyelőre nem tudni, hogy Magyarországot is érinti-e, ám mivel a Netflix nem említette, hogy hány országban várható a funkció indítása, így feltételezhető, hogy nem lesz kivételezés. A pótdíj pontos összegét sem jelentették még be, de az alapötlet az, hogy az előfizetés nagyjából negyedébe kerülhet az adatmegosztás. 

Ugyanakkor kiderült azt is, hogy azokra a felhasználókra szabják ki a büntetést, akik nem élnek egy háztartásban az előfizetővel, akinek a bejelentkezési adatait mások is használják.

Emellett a vállalat korábban bejelentett egy új, olcsóbb Netflix-csomagot, ami reklámokat is tartalmaz. Ezt egyelőre 12 országban indítja el a cég, Magyarország nincs köztük - adta hírül a HVG.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés