Hirdetés

Sírógörcsöt kaptak az állatmentők is: kinyomták a német juhászkutya szemeit – Fotók

Győrik Ferenc portré Győrik Ferenc

Napokig egy árokban küzdött az életéért, a segítségére siető állatmentőket is megviselte Stevie története. Az ATV Heti Napló meglátogatta a német juhászkutyát.

Egy olyan embertelen történetről számol be vasárnap este az ATV Heti Napló című műsora, amihez foghatót biztosan rég láttunk. A német juhászkutyát két fiatal kínozta meg brutálisan, majd a szemeit is kinyomták. Ezt követően egy betonból készült árokba dobták be, azt gondolva, ott leheli majd ki a lelkét. “Konkrétan úgy találták meg állatvédők az árokban, kifolyt szemekkel és így került az állatmentőkhöz” - mondta a Nap Hírének a riporter, György Gabi. A megkínzott kutya látványa viszont a sokat látott fajtamentőket is sokkolta.

“Hát sírógörcsöt kaptunk, ezt nem lehet ép ésszel elképzelni, a kutyának bődületes fájdalmai voltak, üvöltött az úton, egyből vittük arra a klinikára, ahol kezelik a kutyáinkat. Ott az állatorvos is megdöbbent és ő is ezt mondta, hogy már sok mindent látott, de ez az a kategória, amit még nem igazán. Azért, hogy a további kínoktól megmentsék, kioperáltatták a megvakított szemeit” - mondta a Heti Naplónak Kovács Violetta, a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány munkatársa. Ezt követően kapta a Harcos nevet, azóta pedig már új otthona is lett. A Balaton partján, két kutyával és két macskával élheti ma már boldog életét, és azóta már Stevie Wonder után Harcos helyett Stevie-ként.

S hogy hogyan boldogul szemek nélkül a nagyvilágban? A Heti Napló riportere meglepő dolgokat árult el. “Hihetetlen, de ma már labdázik. A hang alapján megtalálja a labdát, amit eldobnak neki” - mondta lapunknak György Gabi, aki vasárnap este nem csak azt mutatja meg, hol és hogyan él most a kutya, a riportjában arról is beszámol, mik a tapasztalatok a tavaly januárban életbe lépett állatvédelmi törvénnyel kapcsolatban. Letöltendő börtönt ugyanis csak nagyon ritkán szab ki a bíróság hasonló ügyekben.

A Heti Napló Sváby Andrással vasárnap este kerül az ATV képernyőjére a Híradó után.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés