Hirdetés

Elállt a lélegzetünk Simone Biles parádés versenyszámától, Taylor Swifttől is a segítséget kapott

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

A négyszeres olimpiai bajnok Simone Biles úgy fogalmazott, "tudtam, hogy vissza fogok térni", miután kvalifikálta magát a hamarosan kezdődő párizsi ötkarikás játékokra.

A 27 éves amerikai Biles kétnapos 117,225-ös eredményével biztosította helyét az amerikai olimpiai válogatóversenyen vasárnap Minneapolisban - írja a BBC.

Párizs lesz Biles harmadik olimpiája, miután 2016-ban Rióban és 2020-ban Tokióban is versenyzett.

Tokióban azonban nem úgy sikerült a szereplése, ahogy azt előre eltervezte, ugyanis mindössze egy ezüst- és egy bronzérmet nyert, mivel a tornászok által egyfajta mentális blokkként emlegetett "csavarodás" betegségtől szenvedett, és olyan versenyszámoktól lépett vissza, amelyek megnyerésére toronymagas esélye volt. Azonban Biles akkor inkább a mentális egészségét és biztonságát helyezte előtérve.

Biles, aki Rióban négy aranyat és egy ezüstöt nyert, a 2020-as olimpia után kis időre visszavonult, de 2023-ban visszatért a versenyzéshez. Azóta megnyerte a hatodik összetett világbajnoki címét, emellett további három világbajnoki aranyat és két országos bajnoki címet gyűjtött be.

"A tokiói szereplések után tudtam, hogy még nem fejeztem be. Csak vissza kellett mennem az edzőterembe, keményen kellett dolgoznom és bíznom kellett a folyamatban. Tudtam, hogy vissza fogok térni"

- mondta Biles, akinek a legutóbbi győztes gyakorlata Taylor Swift "Ready for It?" című dalával kezdődött. A sportolónő versenyszámára az éppen turnézó 34 éves popsztár is felkapta a fejét, aki az X-en (korábban Twitter) úgy fogalmazott, hogy "annyiszor megnéztem mág, és még mindig nem vagyok rá felkészülve. De te készen állsz rá".

Simone Biles mellett az amerikai női tornászcsapatban olyan sportolók képviselik még az idei nyári olimpián az Egyesült Államokat, mint Jordan Chiles, Sunisa Lee, Jade Carey és Hazly Rivera. Póttornászokként pedig Joscelyn Roberson és Leanne Wong utazik hamarosan Párizsba.

A női tornászok versenyeit július 28-tól augusztus 10-ig rendezik meg.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés