Hirdetés

Semjén bejelentette: távozik a Néppártból a KDNP, ha felveszik a Tisza Pártot

Nap Híre portré Nap Híre

A miniszterelnök-helyettes szerint nem marad más lehetőségük.

Budapesten fogadta Semjén Zsolt Manfred Webert, az Európai Néppárt elnökét. Ezt követően a magyar miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke közölte: áttekintették az orosz-ukrán háború kérdését is és a Tisza Pártnak a kérdését is. Megjegyezte: természetesen látható az a szempont, hogy hét képviselő az hét képviselő. Ebből kifolyólag a Néppárt számára nem mindegy, hogy hány európai parlamenti képviselője van – húzta alá Semjén.

Kiemelte: ha megtörténik az, hogy a Tisza Pártot felveszik az Európai Néppártba, akkor a Kereszténydemokrata Néppártnak nem marad más lehetősége, mint az, hogy távozzon onnan.

"Hangsúlyozom, hogy nem arról van szó, hogy meghoztuk a döntést, hogy lépünk, hanem őszintén elmondtuk, hogy Magyar Péter személye számukra elfogadhatatlan a frakcióban, és a Tisza párt elfogadhatatlan az Európai Néppártban"

– szögezte le Semjén Zsolt a Magyar Nemzet szerint. Mint fogalmazott, már csak azért is, mert a KDNP-nek van egy nyolcvan éves története a Tisza Pártnak pedig egy nyolcvan napos története van.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés