Hirdetés

Schobert Norbi gátlástalan önsajnáltatásba kezdett, miután kiderült, a cége össze-vissza hazudozott éveken át

Nap Híre portré Nap Híre

Mint azt a naphire.hu is megírta, a Norbi Update éveken át össze-vissza hazudozott - legalábbis ez derül ki a Gazdasági Versenyhivatal közleményéből, melyben leírták, hogy Schobert Norbi cégét vizsgálva arra jutottak, hogy a Norbi Update termékek forgalmazója több szempontból is megtévesztette a fogyasztókat, többek között a termékek hatásáról, összetételéről, illetve a diéták eredményességéről szóló reklámokban.

A GVH egy éven át vizsgálta a céget, összesen 280 videóbejegyzést néztek át és úgy ítélték meg, hogy ezek megalapozatlanul hirdették az Update termékeket egészségre ható, valamint betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas áruknak – például hogy elmulasztják a cukorbetegséget vagy a magas vérnyomást. A vizsgálat szerint a megtévesztő, egészséggel kapcsolatos állítások egyúttal megsértették az élelmiszerek reklámozására vonatkozó uniós szabályozást is. Most megszólalt az ügyben Schobert Norbi is, aki azt állítja, hogy valaki feljelentette, és nyilván ezért indult a vizsgálat.

"Valaki vette a fáradságot és több száz, a Norbi Update oldalra feltöltött videót kielemzett és jegyzetelt" - mondta a Blikknek a fitneszguru, aki úgy érzi, nem bírja tovább, ezért bejelentette a visszavonulását is.

"Eddig bírtam, visszavonulok. Ez a vizsgálat és az, hogy mindenféle hazugnak neveznek, most padlóra küldött, és innen már nem tudok felállni. Ez a kampány olyan most, mintha eddig végig hazudtam volna, közben a visszajelzések és a klinikai vizsgálatok szerint is százezrek életét mentette meg a rendszerem" – mondta Norbi elcsukló hangon a lapnak.

Schobert Norbi a lapnak úgy fogalmazott, hogy vele példát statuálnak, ugyanis első volt nemcsak az országban, de a régióban is abban, hogy olyan termékeket forgalmaz és olyan módszerek kínál, amelyek hozzájárulnak egy egészségesebb életmód kialakításához.

Most már egy élelmiszergyártó, vagy étrend-kiegészítő gyártó sem utalhat semmilyen élettani hatásra. Ha igen, akkor még nem jelentették fel. Ha este bekapcsolja az ember a tévét, csak gyógyszerreklámot lát, mert mindenre az a jó. Ha fáj a fejed, akkor fájdalomcsillapító, és boldogság lesz. Az mindegy, hogy mitől fáj. Tíz éve és öt éve is indult ilyen vizsgálat a GVH részéről, ám akkor a klinikai vizsgálatok eredményét bemutatva elálltak a büntetéstől. Az Európai Uniós jogszabályok azonban változtak, ezért nem lehet semmiféle olyan terméknek élettani hatást tulajdonítani, ami nem gyógyszer, nem csak nekem, másnak sem. Ez a gyógyszerlobbinak köszönhető véleményem szerint és ezt annak ellenére is így gondolom, hogy nem vagyok gyógyszerellenes, hiszen szükség van rá. A GVH tehát jogszerűen járt el, hiszen az uniós szabályozás megváltozott. A hogyanról még nem döntöttem, de az biztos, hogy ezután valami másra fogok fókuszálni és a kommunikációmon is változtatni fogok ‒ fogalmazott a fitneszguru. 

Schobert Norbi a Facebook-oldalán is külön bejegyzést szentelt annak, hogy leírja a véleményét a történtekről. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés