Hirdetés

Döbbenetes fordulat Schadl György ügyében

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Fény derült arra, hogy Schadl György rendelkezik egy kisrepülőgéppel, ám ez még a vádiratban sem szerepel sajtóinformációk szerint.

A G7 információi szerint a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar korrupcióval vádolt egykori elnöke egy Piper típusú hobbirepülőgép tulajdonosa, amit abban az időszakban vásárolhatott, amikor százmilliós bevétele származott a korrupciós ügyekből.

Ahogy arról korábban a Nap Híre is beszámolt, a Völner-Schadl-ügy tárgyalása a jelenleg is zajlik, a múlt héten Schadl Györgyöt hallgatták meg, míg Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium egykori fideszes államtitkára kedden tett vallomást. Mint ismert, a gyanú szerint Völner Pál közbejárásával Schadl emberei jutottak pozícióba a területi monopóliumokként működő végrehajtói piacon, és a pénzt, amit ezzel kerestek, visszajuttatták Schadl-nek.

Az ügyészség Schadl Györgyre tíz, Völner Pálra nyolc év börtönt kért, emellett Schadl-re 200, a volt államtitkárra pedig 25 millió forintos pénzbüntetést is kiszabnának. Több vádlott már a per első szakaszában beismerte bűnösségét, ők felfüggesztett börtönbüntetést kaptak. Schadl és Völner azonban egyaránt kitartott saját ártatlansága mellett.

Döbbenetes mennyiségű pénzről van szó, ami alapján a végrehajtás jó biznisznek számit. A vád szerint Schadl éveken keresztül rendszeresen 2-5 millió forintos összegeket adott át az államtitkárnak azért, hogy az általa kiszemelt emberek kerüljenek ezekbe a pozíciókba.

Az is kiderült, hogy a nyomozóhatóság a vagyonukegy részét zár alá vette, viszont nemrég a lap kiderítette, amit korábban is sejteni lehetett, hogy  a végrehajtói kar egykori elnökének nem minden vagyonát helyezték zár alá. A G7 kimelte, hogy a vádiratban felsorolt tárgyak között nem szerepel az a repülőgép, amely a magyar légijárműlajstrom szerint a tulajdonában van. 

Morvai Attila, Schadl György ügyvédje is megerősítette a lap kérdésére, hogy a vádiratban valóban nincs szó repülőről, ami újonnan 200 ezer dollárba, azaz átszámítva 70 millió forintba kerül. Használtan azonban jelentősen olcsóbb, főleg régebbi modellek esetén. Ezeknek az ára átszámítva 15 millió forint körül mozog. A repülő az elérhető adatok alapján 2018 elején még nem volt Schadl tulajdonában.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés