Hirdetés

Schadl-Völner-per: Ma újra a bíróság elé áll a korrupcióval vádolt volt államtitkár

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Folytatódik a korrupciós botrány pere a bíróságon.

A bíró a múlt héten Schadl Györgyöt, az Országos Bírósági Végrehajtói Kar korábbi elnökét hallhatta meg, ám tagadta bűnösségét, sőt, azt állította, hogy a neki fizető végrehajtók egyszerűen csak korábbi adósságaikat törlesztették felé, mivel kölcsönt adott nekik. Mindezt annak ellenére állítja, hogy a per előkészítő ülésein több végrehajtó beismerte, hogy fizetett Schadlnek azért, hogy megkapja praxisát.

Ma folytatódik a tárgyalás, mégpedig az Igazságügyi Minisztérium egykori államtitkárának, Völner Pálnak a meghallgatásával. A vád szerint Schadl György több tízmillió forinttal vesztegette meg, hogy olyan végrehajtókat nevezzenek ki, akik neki korábban már fizettek végrehajtói praxisukért - írja a HVG.

Mint ismert, az ügyészség Schadlre 200, Völnerre 25 millió forintos pénzbüntetést kért, emellett mindkettejükre tíz év közügyektől eltiltást, valamint jogi végzettséghez kötött foglalkozástól való végleges eltiltást kért, sőt vagyonelkobzást is, méghozzá a jogtalan gazdagodásuk erejéig. Mindemellett pedig Schadlre tíz, Völner Pálra pedig nyolc év börtönt kértek a hivatali vesztegetés miatt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés