Hirdetés

Nincsenek szavak: friss hír érkezett a kisfiát elvesztő Sallai Nóra állapotáról

Nap Híre portré Nap Híre

A Jóban rosszban című sorozat egykori színésznője a súlyos balesete után még mindig válságos állapotban van.

Ahogy azt korábban a Nap Híre is megírta, súlyos balesetet szenvedett még a múlt héten Sallai Nóra és a kisfia, amikor egy születésnapi ünnepségről tartottak hazafelé Alsónémediben. Azóta sajnos kiderült, hogy a színésznő ötéves gyermeke életét vesztette, Nórát pedig még mindig az intenzív osztályon kezelik. 

A színésznő 10 napja fekszik az intenzív osztályon, az állapota pedig jelenleg is válságos. A színésznő jelenlegi állapotáról Szegedi László intenzív terápiás főápoló számolt be a Borsnak

Szegedi kiemelte, hogy ilyen súlyos baleset esetén az első hét, majd az ezt követő harminc nap számít kritikus időszaknak.

"A tartós lélegeztetéshez szükséges a trachea intubációja, melyet leggyakrabban narkózisban, izomlazítás után végzünk. Ezt követően többfajta lélegeztetési mód közül választhatunk, melyek mindegyikének megvannak az előnyei, hátrányai. Asszisztált lélegeztetés esetén a beteg spontán légzésének támogatása, a kognitív, spontán légzés mellé a beállított módon támogatja a légzést. Kontrollált lélegeztetés esetén a betegnek nincs spontán légzése, mind volumenében és frekvenciájában a gép irányítja a légzést" - árulta el a szakápoló és hozzátette, hogy Sallai Nóra lélegeztetőgépen van, a gépi lélegeztetésnek pedig valószínűleg szövődményei lesznek.

A színésznőre további műtétek várnak és valószínűleg marad a gépi lélegeztetés, még akkor is, ha annak valószínűleg szövődményei is lesznek, elsődleges az emberélet. 

"A beteg ez idő alatt folyamatos észlelést, intenzív megfigyelést igényel. A tubus átjárhatóságának és pozíciójának ellenőrzése, a tüdők feletti hallgatózás, a beteg színe, körmei, bőre, általános állapota, eszmélete, tudata és viselkedése értékes támpontot adnak számunkra. A vitális paraméterek folyamatos mérése, invazív vérnyomásmérés, CVP-mérés, a folyamatos kapnográfia és EKG-monitorozás kiemelt jelentőségű" - fogalmazott a szakember, aki arra is kitért, hogy a színésznő felépülésére minden esély megvan, ugyanis a hazai kórházakban az intenzív osztályok műszerezettsége, felszerelése, az orvosok, ápolók szakmai tudása világszínvonalú. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés