Hirdetés

Ruháit akarta eladni egy edelényi nő, ötmilliót loptak el a számlájáról

Nap Híre portré Nap Híre

Alig két perc alatt több mint ötmillió forintot loptak el egy edelényi nőtől.

A rendőrségi tapasztalatok azt mutatják, hogy egyre több az online csalás. A bűnözők tárháza kifogyhatatlan, de a cél ugyanaz, megtudni az áldozatok banki adatait, hozzáférni a számlájukhoz, csalárd módon megszerezni a pénzüket.

A rendőrség most egy olyan ügyben folytat nyomozást, ahol egy nő egy alkalmazáson keresztül meghirdette a ruháit. A termékekre jelentkezett a vevő, majd az álvásárló kérte a hirdető bankszámla adatait, egyben a csalók egy bank internetes felületének látszó oldalra navigálták a gyanútlan nőt.

 Itt gyakorlatilag kétszer egy perc alatt több mint ötmillió forintot leemeltek a csalók a számláról. A bejelentést követő gyors rendőri intézkedés eredményeként a nő a pénze felét visszakapta.

A rendőrség az alábbiakra hívja fel a lakosság figyelmét:

  • A bank telefonon soha nem ad utasítást az ügyfélnek semmilyen átutalásra, pénzfelvételre!
  • Soha ne adja ki ismeretleneknek, főként ne telefonon, interneten a bankkártyája és a netbankja belépési adatait! A bankok soha nem kérik a számlatulajdonosoktól ezeket az információkat!
  • Ismeretlen eredetű programot soha ne telepítsen, vagy töltsön le a számítógépére, illetve a telefonjára, bárki is javasolja azt Önnek!
  • Legyen gyanús, ha a telefonáló tört magyarsággal beszél, vagy magyartalan, helyesírási hibákat tartalmazó e-mailben ajánl kedvező üzleti lehetőséget!
  • Ne bízzon ismeretlenek üzleti vagy befektetési ajánlataiban, legyen gyanakvó, főleg, ha kiemelten nagy hozammal kecsegtetik!

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés