Hirdetés

Röhögjünk együtt Putyin bohóckatonáján

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

A Wagner orosz zsoldoscsoport valóban kitűzött egy orosz zászlót a bahmuti városházára - mondta az ukrán keleti fegyveres erők szóvivője, ám hozzátette, a hivatali épület szavai szerint már rég megsemmisült.

Szerhij Cserevatij azt is elismerte, hogy Jevgenyij Prigozsin, a Wagner-csoport alapítója valószínűleg járt Bahmutban.

Zászlókat tűz ki olyan épületekre, amelyek fizikailag régóta nem léteznek, mint például közlése szerint a városházára, amely egyszerűen megsemmisült

- mondta az ukrán keleti fegyveres erők szóvivője, és kihangsúlyozta azt is, hogy továbbra is Bahmut áll az orosz hadsereg, azon belül is elsősorban a Wagner-csoport támadásainak középpontjában.

A szakember kifejtette azt is, hogy az elmúlt 24 órában 32 ellenséges támadás és 26 összecsapás történt magában Bahmutban és a város környékén. 238 alkalommal nyitottak tüzet az orosz erők az ukrán katonák állásaira ágyúkkal és rakétatüzérségi eszközökkel. Eközben 91 orosz katona vesztette életét, 119-en sérültek meg a harcokban, megsemmisült egy orosz harckocsi, egy Grad rakéta-sorozatvető és három lőszerraktár - írja a 24.hu.

Prigozsin egyébként még hétfőn kijelentette, hogy az orosz erők jogi értelemben elfoglalták Bahmutot, de azt elismerte, hogy a város nyugati részében maradtak ukrán csapatok.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés