Hirdetés

Drámai órák jönnek: Robert Fico újabb műtéten esett át, teljes a hírzárlat

Nap Híre portré Nap Híre

A szlovák miniszterelnök újabb műtéten esett át.

Ahogy azt korábban a Naphire.hu is megírta, Robert Fico ellen szerdán követtek el merényletet Nyitrabányán (Handlova), a kihelyezett kormányülést követően. A miniszterelnököt megműtötték, csütörtökön a besztercebányai F. D. Roosevelt Egyetemi Kórház igazgatója, Miriam Lapuníková elmondta, hogy a nap folyamán már nem fognak elvégezni egy újabb műtétet, és egy másik intézménybe való átszállítás sem szükséges. 

Azóta az is kiderült, hogy Fico eszméleténél van és mindenre emlékszik a támadásból. Most a pozsonyi kormányhivatal azt közölte: továbbra is az intenzív osztályon kezelik a szlovák miniszterelnököt.

Másodszor is megműtötték Robert Fico szlovák miniszterelnököt. A beavatkozás két órát ölelt fel.

Az intézmény vezetője kiemelte, mindet megtesznek, hogy javuljon a kormányfő állapota, ezért is eszközölték a legutóbbi beavatkozást, ami reményeik szerint felgyorsíthatja a sebgyógyulást - írja a Paraméter.

Ennél részletesebb tájékoztatást nem adtak Fico állapotáról, mindössze annyit árult el Robert Kalinák védelmi miniszter, hogy a kormányfő eszméleténél van, de továbbra is nagyon súlyos az állapota.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés