Hirdetés

Rendkívüli hír Robert Ficóról: kiadták a közleményt az állapotáról

Nap Híre portré Nap Híre

A szlovák miniszterelnököt négy golyó találta el szerdán, amikor merényletet követtek el ellene. Most kiderült: továbbra is intenzív osztályon kezelik.

Ahogy azt korábban a Naphire.hu is megírta, Robert Fico ellen szerdán követtek el merényletet Nyitrabányán (Handlova), a kihelyezett kormányülést követően. A miniszterelnököt megműtötték, csütörtökön a besztercebányai F. D. Roosevelt Egyetemi Kórház igazgatója, Miriam Lapuníková elmondta, hogy a nap folyamán már nem fognak elvégezni egy újabb műtétet, és egy másik intézménybe való átszállítás sem szükséges. 

Azóta az is kiderült, hogy Fico eszméleténél van és mindenre emlékszik a támadásból. Most a pozsonyi kormányhivatal azt közölte: továbbra is az intenzív osztályon kezelik a szlovák miniszterelnököt.

A miniszterelnök egészségügyi állapotát illető további információkat a helyzet tükrében, lehetőségek szerint hoznak majd nyilvánosságra - írták az MTI-nek is eljuttatott közleményben.

A szlovák kormányfő állapotáról legutóbb csütörtökön délután adtak ki hivatalos tájékoztatást, akkor Robert Kalinák védelmi miniszter és miniszterelnök-helyettes azt mondta: Robert Fico állapotát a rajta szerdán éjjel elvégzett sokórás műtét után sikerült stabilizálni, de még nincs túl az életveszélyen. A kormányfőt a merénylet során négy lövedék találta el.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés