Hirdetés

“Hánynom kell tőle”: Richard Dreyfuss totálisan kiakadt Hollywood idióta érzékenyítő mániája miatt

Garai Kitti portré Garai Kitti

Az Oscar-díjas színész nem finomkodott amikor ki kellett mondania a véleményét. 

Mint ismert, a Film Akadémia új sztenderdjei szerint 2024-től csak olyan filmek pályázhatnak az Oscar-díj legjobb film kategóriája, amelyek megfelelnek a szervezet új normáinak. Ez azt foglalja magában, hogy a film legalább egyik főszereplőjének valamely alulreprezentált csoportból kell származnia, az általános szereplőgárda 30 százalékának pedig legalább két alulreprezentált közösségből kell kikerülnie, vagy a film témájának kell ilyen tematikára fókuszálnia. A meghatározás szerint az alulreprezentált csoportok közé a nők, az etnikai kisebbségek, az LMBTQ+ emberek és fogyatékkal élők számítanak.

Ennek kapcsán kérdezték most az Oscar-díjas Richard Dreyfusst is, aki kemény véleményt fogalmazott meg az új szabályról. A színész úgy fogalmazott: "hánynia kell ezektől a sztenderdektől." Kifejtette: szerinte nem lehet törvénybe iktatni azt, hogy megbántjuk-e más emberek érzéseit, vagy hogy mi az erkölcs. 

"Hagyni kell, hogy az élet legyen élet, és sajnálom, nem hiszem, hogy van olyan kisebbség vagy többség az országban, akinek így kell kedveskedni” – fogalmazott - vette észre a Telex.

Janet Yang, az Akadémia elnöke azonban úgy véli, hogy meg kell találni a megfelelő egyensúlyt. Olyan új szabályokat akarnak, amelyeknek van értelme, amelyek a témával kapcsolatban fenntartják az emberek figyelmét, de nem mondják meg nekik, hogy mit csináljanak.

Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés
Hirdetés