Hirdetés

Itt a friss riasztás: brutális szél jön és rengeteg eső kapunk a nyakunkba

Nap Híre portré Nap Híre

Kegyetlen fordulat jön az időjárásban a hétvégére.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken erősen felhős vagy borult lesz az ég. Összességében többfelé várható időszakos eső, zápor, több helyen jelentős mennyiség eshet. A késő délutáni, esti óráktól a hegyvidéki tájakon halmazállapot-váltás is előfordulhat. A szél délelőttől északnyugatira fordul, a Tiszántúl kivételével többfelé megerősödik, a Dunántúlon nagy területen viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul. Késő este 1, 7 fokot mérhetünk.

Szombaton a keleti tájakon nagyrészt felhős marad az ég, és ott további eső, záporeső, helyenként hózápor is előfordulhat. Máshol felhőátvonulásokra számíthatunk többórás napsütéssel, csak néhol alakul ki záporos csapadék. Az északnyugati, északi szelet erős, főként a Dunántúlon és északkeleten viharos lökések kísérik. Kora délután 3, 9 fok valószínű.

Pénteken a Dunántúlon nagy területen lehetnek viharos (ált. 60-80 km/h, a magasabban fekvő részeken és a Balaton környékén ezt meghaladó) széllökések. Megjegyezték azt is, hogy az ország déli felén egy-egy  zivatar kialakulása nem zárható ki, valamint lokálisan a napi csapadékösszeg is elérheti, meghaladhatja a 20 mm-t az ország keleti felén. 

Szombaton sem lesz túl jó időnk, még több vármegyére adtak ki figyelmeztetést.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés