Hirdetés

Apokaliptikus idő, brutális szélvihar és havas eső szabadul ránk a hétvégén, mutatjuk a részleteket

Nap Híre portré Nap Híre

Eső, viharos szél is jöhet a hétvégén.

Csütörtökön kora reggel pára és köd jellemzi az országot, többnyire gyengén vagy közepesen felhős idő valószínű többórás napsütéssel, északkeleten elvétve záporokkal. Késő délutántól nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és a Dunántúlon, valamint az északi területeken helyenként előfordulhat eső, zápor. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között valószínű. Késő estére 2 és 10 fok közé hűl le a levegő.

Pénteken erősen felhős vagy borult idő várható, az ország több részén lesz eső, zápor. Estétől a Dunántúl magasabban fekvő részein akár halmazállapotot is válthat a csapadék, sőt néhol az ég is megdörrenhet. A délelőtt kissé élénkülő délies szél délutántól egyre többfelé északnyugatira fordul és megerősödik, a Dunántúlon viharossá fokozódhat. Péntekre vészjelzést is kiadtak épp emiatt, a széllökések miatt, az ország nyugati oldalán a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t.

Hétvégére a hegyekben havas eső, hózápor is lehet, illetve több vármegyére is elsőfokú vészjelzést adtak ki az erős széllökések miatt.

Vasárnap délutánra is befelhősödik az ég, habár számottevő csapadék nem, de elvétve előfordulhat eső, zápor. Hajnalban már megérkeznek a durva mínuszok: -7, +1 fokokat mérhetünk majd. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés