Hirdetés

Ebben az öt vármegyében ma is leszakad az ég, kiadták a riasztást

Nap Híre portré Nap Híre

Ma már kicsit megnyugszik az időjárásunk, de öt vármegyében még ma is lehetnek viharok

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn az Észak-Dunántúlon és az északi tájakon erősen felhős vagy borult lesz az ég, és gyenge intenzitású, időszakos eső is előfordulhat. Ezzel szemben máshol kevesebb felhőre számíthatunk akár többórás napsütéssel, és zápor, zivatar is csak kevés helyen alakulhat ki. A nyugatias szél nagy területen lesz erős, helyenként viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 23 fok között valószínű. Késő estére 12 és 17 fok közé hűl le a levegő.

Kiadták a riasztást

Hivatkozás másolása

A nappali órákban ismét elsősorban a délnyugati, illetve északkeleti területeken fordulhat elő elvétve zivatar. A legintenzívebb cellák környezetében kis szemű jég (max. 1-2 cm), intenzív csapadékhullás (10-15 mm), illetve viharos széllökés (60-70 km/h) még lokálisan előfordulhat.

Megjegyezték: a nyugatias szelet északon, északnyugaton zivatartól függetlenül is kísérhetik néhol viharos (>60 km/h, elsősorban a Dunántúli-, valamint az Északi-középhegység magasabb részein esetleg >70 km/h) lökések.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés