Hirdetés

Frissítették a riasztást: irgalmatlan vihar éri el az országot

Nap Híre portré Nap Híre

Brutális széllel és zivatarral ér ide a hidegfront szombaton, és már vasárnapra is kiadták a riasztást.

A naphire.hu is megírta, hogy szörnyű időjárás közelít felénk szombaton: az előrejelzés szerint kora délutánig változóan felhős időre számíthatunk csapadék nélkül. Késő délután, estefelé viszont északnyugat felől beborul az ég, és az érkező hidegfront mentén többfelé várható eső, zápor, a Dunántúlon helyenként zivatar is kialakulhat. Emellett nagy területen megélénkül, megerősödik előbb a délnyugati, késő délutántól az északnyugati szél. Utóbbit viharos lökések is kísérhetik északnyugaton és a Balaton térségében

Most a meteorológusok frissítették a riasztást, és már vasárnapra is figyelmeztetéseket adtak ki a szél és a zivatarveszély miatt: 

A veszélyjelzésben azt írták, szombat délután, éső délután északnyugat felől markáns hidegfront érkezik, amely fokozatosan délkelet, kelet felé halad. A fronthoz kapcsolódóan az északnyugatira forduló szelet főként a Dunántúlon és a Duna vonalában (majd a késő esti, éjféli órákban a Bodrogköz környezetében is) nagyobb területen kísérhetik átmeneti viharos széllökések (ált. 70-85 km/h, de elsősorban az Észak-Dunántúlon, valamint a Balaton környezetében lokálisan 85 km/h-t meghaladó átmeneti szélroham sem kizárt). A légmozgás a nagy sebességgel mozgó hidegfront mögött késő estétől a legtöbb helyen várhatóan gyorsan veszít erejéből.

A front mentén, szintén a késő délutáni, esti órákban a záporok mellett zivatarok is előfordulhatnak, erre az ország északnyugati felén van számottevő esély.

Vasárnap a déli óráktól nagyobb eséllyel a Dunántúl északnyugati felén, valamint a Nyírségben, illetve Borsodban fordulhat elő dörgés, villámlás.

A záporokat, zivatarokat átmeneti viharos (~65-75 km/h) széllökések, valamint jégdara is kísérheti.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés