Hirdetés

Szörnyű idő közelít felénk, óráink vannak hátra: kiadták a riasztást a meteorológusok

Nap Híre portré Nap Híre

Viharos széllel, záporokkal és zivatarokkal érkezik a markáns hidegfront.

A HungaroMet előrejelzése szerint kora délutánig változóan felhős időre számíthatunk csapadék nélkül. Késő délután, estefelé viszont északnyugat felől beborul az ég, és az érkező hidegfront mentén többfelé várható eső, zápor, a Dunántúlon helyenként zivatar is kialakulhat.

Nagy területen megélénkül, megerősödik előbb a délnyugati, késő délutántól az északnyugati szél. Utóbbit viharos lökések is kísérhetik északnyugaton és a Balaton térségében. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 17 és 23 fok között alakul, északkeletről délnyugat felé haladva mérhetjük a magasabb értékeket. Késő estére 8 és 16 fok közé csökken a hőmérséklet.

Kiadták a riasztást, óráink vannak hátra 

A veszélyjelzésben figyelmeztettek: délután, késő délután északnyugat felől markáns hidegfront érkezik, amely fokozatosan kelet felé halad. A fronthoz kapcsolódóan az északnyugatira forduló szelet nagy területen átmenetileg viharos széllökések kísérhetik (ált. 70-80 km/h, magasabban fekvő területeken, Balaton környezetében ennél nagyobb 85-90 km/h is előfordulhat). A front előterében és mentén, szintén a késő délutáni óráktól a záporok mellett zivatarok is előfordulhatnak, erre az ország északnyugati felében lehet esély. A zivatarokat viharos széllökés és jégeső kísérheti.

A naphire.hu is megírta, hogy a hidegfront miatt brutális lehűlés jön, vasárnapra 6-7 fokkal visszaesik a hőmérséklet és többfelé lehet eső, zivatar.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés