Hirdetés

Valójában ezért zuhanhatott le a magyar milliárdos repülőgépe

Nap Híre portré Nap Híre

Kiderült, hogy mi lehetett az oka a martonvásári halálos repülőbalesetnek. 

Hol jobb, kicsit békésebb órák telnek el, hol nagyon nehéz, küzdelmes időszakok vannak – ezt mondta a Blikknek a gyászoló édesanya, miután 26 éves fia néhány hete a szántóföldbe csapódott egy sportrepülővel Martonvásárnál. A gépet a fiatal férfi 60 éves ismerőse vezette, mindketten szörnyethaltak a sokkoló tragédiában – írta meg a Tények.

Markolóval keresték az áldozatokat és a lezuhant gép darabjait a repülőgépszerencsétlenség helyszínén. A fiatal áldozattól május 11-én, szombaton vesz végső búcsút családja, egy nyilvános megemlékezésen a szigetcsépi szabadstrandon. A repülőgépszerencsétlenség körülményeit és a lezuhant repülő roncsait azóta részletesen megvizsgálták.

Függőlegesen zuhant a gép, ezt állapította meg a roncsok elhelyezkedéséből, napokkal a tragédia után egy igazságügyi szakértő. Azóta kiderült, a repülőn volt egy akciókamera, aminek a felvételeit megvizsgálva, a közlekedésbiztonsági szervezet arra jutott, hogy a pilóta a repülés 8. percében rosszul lehetett. Ezért zuhanhattak le.

Az áldozat édesanyja azt mondta a Blikknek, hogy azon a napon mindkét fiú, Krisztián és öccse is tervezte a repülést, ám erre a felszállásra Krisztián ment el. A testvére nem hibáztatja magát azért, hogy éppen nem ő ült be a gépbe, mert pontosan tudja, ez nem lenne helyes gondolkodás. A közlekedési minisztérium és a légügyi hatóság a következő hetekben a műszaki meghibásodás lehetőségét is vizsgálja.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés