Hirdetés

Mi történhetett? Kutyás rendőrök járják a fővárosi temetőket

Nap Híre portré Nap Híre

Állandó rendőri jelenlétet biztosít a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a fővárosi temetőkben és azok környékén mindenszentek és halottak napján.

A BRFK azt közölte kedden a police.hu oldalon, hogy a biztonságos közlekedés elősegítése mellett a rendőrség kutyás járőrökkel is fokozott ellenőrzéseket tart a budapesti temetőkben, megelőzve a gépkocsifeltöréseket, a lopásokat és a sírrongálásokat.

A közlemény szerint a rendőrök szórólapot osztanak a temetőkbe érkezőknek, ezen felhívják a figyelmüket például arra, hogy szükség esetén forduljanak a temetői biztonsági szolgálat munkatársaihoz, illetve a rendőrséghez - írja az MTI. 

Azt javasolják, hogy a látogatók legyenek körültekintőek a sírok gondozásakor, a virágok, koszorúk elhelyezése közben se tévesszék szem elől a táskájukat, értékeiket, és az autóban ne hagyjanak látható helyen semmilyen iratot, értéktárgyat, okmányt vagy táskát. Kérik továbbá, hogy a megemlékezők lehetőleg sötétedés beállta előtt keressék fel a sírkerteket.

Mint azt a naphire.hu is megírta, a halottak napja miatt változik a fővárosi temetők nyitvatartása is, valamint a MÁV és a Volán járatok menetrendje is. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés