Hirdetés

Kőkemény razziát tart a héten a magyar rendőrség: itt vannak a részletek

Nap Híre portré Nap Híre

Fokozott ellenőrzést tart kedden a vonatokon és a pályaudvarokon a rendőrség, a cél elsősorban az illegális migráció és az ahhoz kapcsolódó jogellenes cselekmények elleni fellépés - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hétfőn a police.hu oldalon.

A 24 órás magyarországi ellenőrzés a Railpol (Vasúti Rendőrségek Európai Szervezete) által koordinált akció része.

A rendőrök kedd reggeltől szerda reggelig - szolgálati kutyákat is bevetve - ellenőrzik a magyar és nemzetközi személyszállító vonatokat, az utasok poggyászait és a pályaudvarokon található csomagmegőrzőket - írja az MTI. 

Kiemelt hangsúlyt fektet a rendőrség a vasúti közlekedéssel összefüggő bűncselekmények és szabálysértések, továbbá az utasok sérelmére elkövetett jogsértések megelőzésére - áll a közleményben.

A naphire.hu azt is megírta, hogy mikor lesz az első egyhetes razzia Magyarországon. A tájékoztatás szerint az első gigarazzia során a tehergépjárműveket és autóbuszokat veszik célba az egyenruhások február 19. és 25. között. A hatóságok leginkább a hivatásos sofőröket kötő szabályok betartását fogják ellenőrizni, azonban ez nem jelenti azt, hogy a személyautók sofőrjeinek ne kellene betartani a szabályokat, ugyanis őket is simán kikaphatják a sorból, ha szabályszegést követnek el. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés