Hirdetés

Nyomoz a rendőrség, eltűnt két majom az állatkertből

Garai Kitti portré Garai Kitti

Az állatkertben az utóbbi időben több rejtélyes dolog is történt, a rendőrség nyomozást indított.

Eltűnt két majom a dallasi állatkertből hétfőn. A rendőrség tájékoztatása szerint valaki nyílást vágott a a császárbajszú tamarin majmok ketrecén. A hírt az állatkert is megerősítette, ők is azt állítják, hogy valaki behaholt az állatok élőhelyére. A két majmot egyelőre nem találják. 

A rendőrség nyomozást indított, ugyanis az elmúlt hetekben több rejtélyes dolog is történt az állatkertben. Január 13-án egy napra az egész állatkertet be kellett zárni, miután nyoma veszett a Nova nevű ködfoltos leopárdnak.  A nagymacskát végül a ketrece közelében megtalálták, de a rendőrség megállapította, hogy a párduc lakóhelyének kerítésén valamilyen szerszámmal egy nyílást vágtak. Hasonló rést találtak a langúrok egyik ketrecén is, bár közülük egy példány sem tűnt el - írja a berek.hu.

Néhány nappal később, január 21-én holtan találták a Pin nevű keselyűt, az állatkert dolgozói szerint pedig a madár halálra nem tűnt természetesnek. Gregg Hudson, az állatkert elnök-igazgatója azt állítja, hogy a keselyű testén egy seb volt.

Ed Hansen, az amerikai állatkerti állatgondozók szövetségének elnöke is megszólalt az esetekkel kapcsolatban: mint mondta, nem emlékszik arra, hogy korábban egy állatkertben ilyen gyakorisággal történtek volna hasonló incidensek. 

A rendőrség a rejtélyes esetek miatt nyomozást indított, azonban egyelőre senkit sem vettek őrizetbe, és azt sem erősítették meg, hogy az egyes incidensek kapcsolatban lennének egymással. Az állatkert azonban fontos intézkedést hozott az állatok védelme érdekében: az intézmény egész területén kamerákot állítottak fel, és megnövelték az éjszakai biztonsági felügyeletet. 

Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés
Hirdetés