Hirdetés

Rendkívüli közlemény jött a rendőrségtől - tragédia, ami a magyar határnál történik

Nap Híre portré Nap Híre

Csaknem tizenháromezren érkeztek Ukrajnából hétfőn.

Az ukrán-magyar határszakaszon 4928-an léptek be Magyarországra hétfőn, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 7918-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kedden.

A beléptetettek közül a rendőrség 73 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - áll a közleményben.

Vonattal 25 ember - köztük 9 gyermek - érkezett Budapestre az ukrajnai háború elől menekülve - közölte az MTI,

Friss hírek a háború kapcsán

Hivatkozás másolása

A Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának szóvivője hétfőn arról adott hírt, hogy több mint 20 ezer embert vesztett az orosz katonaság a Bahmut körül vívott harcokban az elmúlt csaknem fél évben. John Kirby arról is beszélt, hogy a rengeteg halott mellett 80 ezer sebesült is szerepel az orosz veszteséglistán. Ahogy mondta, az áldozatok egy része az orosz hadsereg tagja, de jelentős részük a Wagner-csoport fizetett katonája volt. Az amerikai illetékes állítása szerint sok az áldozatok között az oroszországi börtönökben toborzott korábbi elítélt.

John Kirby elismerte, hogy az orosz hadsereg Bahmut térségénél járulékos előretörést tudott elérni, de hozzátette, hogy annak "szörnyű ára volt" az emberveszteséget tekintve és kiürítette az orosz katonai raktárakat.

Mindeközben hétfő este az orosz erők újabb csapást mértek a dél-ukrajnai Herszonra. Olekszandr Prokugyin, a megye kormányzója a Telegramon arról számolt be, hogy a támadás következtében családi házak gyulladtak ki. A Herszon megyei kormányzói hivatal arról tájékoztatott, hogy a régióban lévő Kizomisz település környékén két irányított bombát dobtak le az orosz erők.

Az ukrán vezérkar esti helyzetjelentésében arról számolt be, hogy az ukrán hadsereg hétfőn több mint harminc orosz támadást vert vissza Donyeck megyében, a harcok epicentrumában változatlanul Bahmut és Marjinka települések állnak.

    

A jelentés szerint a nap folyamán az oroszok 19 rakétacsapást indítottak - az ukrán erők 15 ellenséges rakétát semmisítettek meg -, továbbá 13 légicsapás hajtottak végre és 13-szor nyitottak tüzet rakéta-sorozatvetőkkel. Az ukrán légierő eközben négy csapást mért orosz katonai koncentrációs területekre, a rakéta- és tüzérségi csapatok pedig eltaláltak egy orosz parancsnoki állást, két fegyver- és katonai felszerelés-összpontosulást, két lőszer- és egy üzemanyagraktárt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés