Hirdetés

Kiverte a balhét egy magyar milliárdos a Sziget fesztiválon: kéztörés lett a vége

Nap Híre portré Nap Híre

Egy befolyásos, kormányközeli rokonsággal rendelkező, milliárdos vállalkozó botrányosan viselkedett a fesztiválon, ezért kidobták a biztonsági őrök. Arra senki sem számított, ami ezután következett: a fiatal férfi a rendőrökkel is összetűzésbe keveredett, fenyegetőzni kezdett és ellenszegült, megtagadta személyazonossága igazolását, illetve hátrafeszítette a karját, hogy ne tudják megbilincselni - írja a Blikk. A férfinek végül eltört a karja a rendőri intézkedés során. 

Egy neve elhallgatását kérő szemtanú a lapnak elmondta, hogy a srác botrányosan viselkedett a fesztiválon, kötekedett és a nőket zaklatta, emiatt dobták ki a biztonsági őrök. "Ám láttuk, hogy ahelyett, hogy hazaindulna, elkezdett kötekedni a fesztivál bejáratánál posztoló zsarukkal. Fel akarta jelenteni azokat, akik kidobták, aztán meg már minden rendőrt... Elkezdte őket fotózni a telefonjával, mire igazoltatni akarták, ebből keveredett az a csúnya dulakodás, aminek egy karreccsenés lett a vége. A srác nem volt magánál, a pia hajtotta" - mesélte a szemtanú. 

Többen azt állítják: a rendőröknek is ellenszegülő férfi feljelentéssel, a zsaruk leszerelésével, sztárügyvédekkel, rokoni kapcsolataival fenyegette a rendezvény területén szolgálat teljesítő rendőröket, akik ellenőrizték és biztosították a kitiltás jogszerűségét. 

A rendőrség a vasárnap hajnali intézkedéssel kapcsolatban a következő tájékoztatást adta a lapnak: 

"A Sziget Fesztivál biztosítási feladataiban részt vevő rendőreihez 2023. augusztus 13-án 0 óra 35 perckor ment oda egy férfi, aki feljelentést akart tenni a biztonsági őrök ellen, mert azok szerinte indokolatlanul távolították el a rendezvényről. A férfi korábban megszegte a rendezvény viselkedésre vonatkozó előírásait, és nem volt hajlandó távozni. A rendőrök közölték a férfivel, hogy panaszt a biztonsági cég vezetőjénél, míg feljelentést a közeli óbudai kapitányságon tehet. A férfi ezt sérelmezte, és azt mondta, feljelenti a rendőröket is. Ilyen esetben a rendőröket írásos jelentési kötelezettség terheli, ezért szükségessé vált a férfi személyazonosságának megállapítása. A férfi többszöri felszólítás ellenére sem igazolta magát, ezért a rendőrök közölték vele, hogy előállítják. A férfi a jogszerű intézkedéssel szemben ellenszegült, ezért a rendőrök a felszólításokat követően testi kényszert alkalmaztak, megbilincselték, előállították és igazolás megtagadása miatt szabálysértési feljelentést tettek ellene. A férfivel szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott. Az előállított karfájdalomra panaszkodott, ezért mentőt hívtak hozzá, akik további vizsgálat céljából kórházba vitték. Az esettel kapcsolatos parancsnoki kivizsgálás az intézkedést jogszerűnek, szakszerűnek és arányosnak minősítette. A BRFK értesítette az ügyészséget is.”

A Blikk megkereste az ügyben érintett vállalkozót is, de eddig nem válaszolt. A portál információi szerint az intézkedésben részt vevő járőrök attól tartanak, hogy a valós politikai kapcsolatokkal és befolyással rendelkező vállalkozó minden követ megmozgat majd, hogy a jogosnak ítélt intézkedésük elbírálását megváltoztassa.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés