Hirdetés

Rettenetes dolgot tehetett ez a magyar rendőr

Nap Híre portré Nap Híre

Ismerősei bujtották fel, hogy "vasaljon be" egy tartozást, csúnya vége lett.

Minősített önbíráskodás és hivatali visszaélés miatt elrendelt nyomozásában három személyt hallgatott ki gyanúsítottként a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség - közölték az MTI-vel. Azt írták, hogy a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) feljelentésére indult bűnügyi akcióban a Terrorelhárítási Központ és a Készenléti Rendőrség is részt vett.

"Valahogy be kellene vasalni"

Hivatkozás másolása

A megalapozott gyanú szerint egy rendezvényszervezőként tevékenykedő férfi és annak lánya 2023 novemberében rendőr ismerősüket telefonon arról tájékoztatták, hogy egy családapa egy esküvő megszervezése kapcsán 650 ezer forinttal tartozik nekik, és a tartozást "valahogy be kellene vasalni".

A rendőr felajánlotta, hogy következő szolgálata során meglátogatja az adóst és beszél vele. Több egyeztetés is volt, a családapa azonban csak kisebb összegű tartozást ismert el, és annak kifizetése sem történt meg. A rendezvényszervező többszöri kérésére a rendőr ígéretet tett arra, hogy keményebben fog fellépni az ügyben. 

Ezért egy tavaly decemberi szolgálata során egyenruhában, teljes szolgálati felszereléssel, rendőrségi gépkocsival megjelent a férfi lakóhelyén. Hivatalos személyként azt a látszatot igyekezett kelteni a családapában, hogy amennyiben a teljes tartozását nem rendezi, vele szemben rendőri eljárás indul. A családapa 170 ezer forintot adott át a rendezvényszervezőnek.

A minősített önbíráskodás bűntettét a törvény két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel bünteti, amit a rendezvényszervezők felbújtóként követtek el. Közölték azt is, hogy a rendőr szolgálati viszonyát felfüggesztették.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés