Hirdetés

Rendkívüli: Kiengedik a börtönből Schadl Györgyöt

Nap Híre portré Nap Híre

Megszünteti a Fővárosi Törvényszék a korrupcióval vádolt Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar volt elnökének letartóztatását – derült ki a Fővárosi Törvényszéken zajló büntetőper csütörtöki tárgyalásán. 

A vesztegetési per másik főszereplője Völner Pál, a Fidesz volt igazságügyi államtitkára, aki végig szabadlábon volt az eljárás kezdete óta. A volt végrehajtói elnök a bíróság döntése értelmében házi őrizetbe kerül, az ügyészség tudomásul vette a döntést. Schadl Györggyel együtt a büntetőper harmadrendű vádlottja is bűnügyi felügyelet alá kerül. Mindkettejüket eltiltitták a tanúkkal való kapcsolattartástól - adta hírül a 24.hu.

A bíró elmondta azt is, a két vádlottnak vissza kell mennie a büntetés-végrehajtási intézetbe, és onnan a rendőrség viszi majd őket haza.

A letartóztatás megszüntetését Schadl ügyvédje, Morvai Attila indítványozta, másodlagosan pedig bűnügyi felügyelet elrendelését kérte. Többek közt azt mondta, szó sem volt arról, hogy Schadl el akart volna szökni, és a tanúk befolyásolása sem merült fel szerinte, ráadásul a tárgyalás ezen szakaszában abszolút okafogyott lenne.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés