Hirdetés

Schadl György akár ma kikerül az előzetesből?

Nap Híre portré Nap Híre

Csütörtökön tovább folytatódik a korrupciós büntetőper a Fővárosi Törvényszéken, ahol F. Vivien válaszol a kérdésekre. Az Indexnek nyilatkozó ügyvédek arra számítanak, hogy az ügy koronatanújának meghallgatása után a bíróság megszüntetheti a végrehajtói kamara egykori elnökének előzetes letartóztatását.

A mai perben F. Vivient zárt videóláncon keresztül kérdezi a bíróság, valamint a büntetőügy elsőrendű vádlottja, Schadl György. F.Vivien és védője az Óbudai Bíróságon foglalt helyet, miközben maga a tárgyalás a Fővárosi Törvényszék Markó utcai épületének földszintjén folyik - tudósít a portál. Felidézték: F. Vivien már október 17-én tanúvallomást tett a tárgyaláson, de ragaszkodott ahhoz, hogy zárt videóláncon keresztül hallgassák meg, mert nem akart az általa megvádolt Schadl Györggyel találkozni. 

F. Vivien is a vádlottak között foglalt volna helyet, hiszen ő volt Schadl irodavezetője és bizalmasa, de az eljárás kezdetén vádalkut kötött az ügyészséggel. A nő korábban részletes – önmagára is terhelő – beismerő vallomást tett. Az ügyben megvádolt személyek ügyvédjei már korábban jelezték, hogy az asszony vallomása több ellentmondást is tartalmaz, amelyekkel szeretnék szembesíteni az ügy koronatanúját, és tisztázni néhány részletet.

Az ügy elsőrendű vádlottja mellett megjelent a bíróságon Völner Pál korábbi államtitkár, valamint az ügy harmadrendű vádlottja, R. Róbert is.

A lapnak több ügyvéd is úgy nyilatkozott, hogy az ügy koronatanújának meghallgatása után arra számítanak, hogy Tóth Erzsébet tanácsvezető bírónő megszünteti a vádlott előzetes tartóztatását. 

Mint azt a naphire.hu is megírta, Schadl Györgyöt és Völner Pált, valamint húsz társukat korrupciós és vagyon elleni bűncselekményekkel, valamint pénzmosással vádolják. Az elmúlt évek  legsúlyosabb korrupciós ügyének a tárgyalása februárban kezdődött el.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés