Hirdetés

Rendkívüli hír: meggyilkoltak egy asszonyt a nyíregyházi kórházban

Nap Híre portré Nap Híre

Bestiálisan meggyilkoltak egy asszonyt a nyíregyházi kórházban.

A 74 éves asszony, aki még 2022. október 6-án veszítette életét a Sóstói úti intézményben, ahova öt nappal előtte került tüdőgyulladás miatt – írja a Blikk

A betegségéből rövidesen felépülhetett volna, csakhogy a kórteremben váratlanul meggyilkolták. A sors furcsa fintora, hogy a zsaruk felelősségre sem tudták vonni az elkövetőt, hiszen néhány nap leforgása alatt ő is elhunyt.

– Folyamatosan mentem látogatni, ám – a legnagyobb döbbenetemre – egyik nap teljesen be volt kötözve a feje, csak a szeme látszódott ki. Szörnyű állapotban volt a testvérem, csak annyit tudott suttogni, hogy egy magas ember bántalmazta, másnap pedig meg is halt szegény. Az orvosok azt mondták, biztosan öngyilkos akart lenni, de ez hazugság volt! – mesélte a Blikknek a tragikus történetet Julianna testvére, Erzsébet.

Csak később derült ki: Juliannát az egyik betegtársa egy törött csészével gyakorlatilag agyonverte, amiről a kórház nem is adott nekik semmiféle tájékoztatást. A Blikk birtokába jutott rendőrségi jegyzőkönyvekben az áll: az orvosszakértői vélemény szerint az asszony halála erőszakos úton, vérveszteséges sokk miatt következett be, amit az egész testét beborító metszett és vágott sérülések okoztak. Az asszony próbálhatott védekezni, a zúzódásokból és a törött ujjaiból legalábbis erre lehet következtetni.

– A halált okozó testi sértés miatt indult büntetőeljárás 2023. március 30-án került megszüntetésre az elkövető halála miatt, ami néhány nappal a bűncselekmény után következett be. A nyomozók addig felderítettek mindent, hogy más személy szóba jöhetett-e, de azt állapították meg, hogy csak a szobatárs lehetett az elkövető – erősítette meg dr. Borsodi-Buss Emese Krisztina, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség szóvivője.

Az esettel kapcsolatban a kórház nem válaszolt a Blikk megkeresésére.

Amikor a tragédia után a gyászoló hozzátartozók bementek a kórterembe, még találkozhattak a feltételezett gyilkos aggastyánnal, akit igyekeztek számon kérni.

– Azt mondta, arra lett figyelmes, hogy a vérző nővérem nagyon sírt, fogta a fejét, ő pedig csak odament az ágya végébe, de senkit nem látott. Nem vagyok meggyőződve arról, hogy valóban ő volt a valódi gyilkos. Szegény nővérem még védekezni is alig bírt, az egyik szemére korábban megvakult. Nagyon nehéz ezt feldolgoznom, elmondhatatlan fájdalom van bennem, borzasztóan hiányzik a testvérem! – sírta el magát az áldozat testvére.

Dr. Helmeczy László, a család ügyvédje polgári pert indított a kórházzal szemben, és a keresetében arra kérte a bíróságot, az intézményt kötelezze többek között a három hozzátartozó részére testvérük tragikus és értelmetlen elvesztése miatt 12 millió forint sérelemdíj megfizetésére.

– Az idős, ágyban fekvő beteg megfelelő gondozása, őrzése és ápolása mellett halálos bántalmazásra az elkövetőnek nem lett volna lehetősége – közölte a Blikkel az ügyvéd, aki elsősorban peren kívül kívánt megegyezni a kórházzal, ám az intézmény nem ismerte el a felelősségét.

Cimkék:
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés