Hirdetés

Rendkívüli hír: a magyarok negyede látott már ufót

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

És ha ez nem lenne elég, sokan vannak, akik szívesen találkoznának is velük.

Nem mindennapi kutatást végzett a National Geographic: arról kérdezték a magyarokat, hiszen-e a földönkívüliekben, vagy láttak-e már ufót. A válaszokból kiderül, hogy a magyarok 28 százaléka látott már azonosítatlan repülő tárgyat (UFO), vagyis olyan tárgyat vagy jelenséget az égen, amit nem tudott beazonosítani - írja a 24.hu.

A legtöbben viszont ezt nem az idegenek jelenlétének tekintik, de meglepően sokan, a megkérdezettek 70 százaléka hisz abban, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül. Minden második válaszadó szerint nem valószínű, hogy az elkövetkezendő évtizedben kapcsolatba kerülünk idegen élőlényekkel, de ha erre sor kerülne, a fiatalok 49 százaléka szívesen venne részt harmadik típusú találkozásban.

A megkérdezettek 45 százaláka egyébként nem tartja biztonsági fenyegetésnek az azonosítatlan repülő tárgyakat és csupán 7 százalékuk véli úgy, hogy az idegenek komoly veszélyt jelenthetnek a bolygónkra. 

Nemrég meglepő állítás látott napvilágot: a Pentagon igazgatója szerint ugyanis idegen űrszondák érkezhettek a Földre. Ennek lehetőségét az amerikai hadügyminisztérium is vizsgálja. Néhány héttel ezelőtt ráadásul furcsa repülő tárgyak tartották lázban Észak-Amerikai lakosságát, ezekről azonban később kiderült, hogy nem földönkívüli űrhajók voltak

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés