Hirdetés

Rendkívüli hír: elfoglaltak egy teherhajót a jemeni felkelők

Gavra Gábor portré Gavra Gábor

Az al-Arabiya által idézett jelentések szerint a jemeni húszi felkelők eltérítették a "Galaxy Leader" izraeli hajót a Vörös-tengeren.

A jelentések szerint a "Galaxy Leader" nevű izraeli hajót a jemeni Húszi milícia elfogta a Vörös-tengeren. A szaúdi székhelyű al-Arabiya szerint a hajón 22 ember tartózkodott.

Korábban vasárnap Yahya Sarea, az Irán által támogatott húszik szóvivője a csoport Telegram-csatornája szerint azt mondta, hogy a csoport célba vesz minden olyan hajót, amely izraeli cégek tulajdonában van, izraeli zászlót visel, illetve amelyet izraeli cégek üzemeltetnek.

Sarea felszólította az összes országot, hogy vonják ki az ilyen hajók legénységében dolgozó állampolgáraikat.

Több mint egy hónap telt el azóta, hogy Izrael ellen minden képzeletet felülmúlóan bestiális támadást indított a Hamász terrorszervezet. A Naphire.hu folyamatosan beszámolt róla, hogy a Gázai-övezetet uraló Hamász terroristái szárazföldön, a tenger felől és a levegőből is megtámadták Izraelt, amelyre legalább 5000 rakétát lőttek ki ezzel egy időben. Arról is írtunk, hogy a példátlan terrortámadásnak már több mint 1200 halálos áldozata van és a Hamász több mint 200 túszt ejtett. A Jemenben a szaúdiak által támogatott kormány ellen 2014 óta felkelést folytató húszi gerillák a Hamászt támogatják az Izrael ellen folytatott háborújában. 

Frissítés: Izrael vasárnap közölte, hogy a jemeni húszi milícia elfoglalt egy brit tulajdonú és japán üzemeltetésű teherhajót a Vörös-tenger déli részén, és az incidenst "iráni terrorcselekménynek" nevezte, amelynek súlyos következményei lesznek a nemzetközi tengeri biztonságra nézve.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Cimkék:
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés