Hirdetés

Veszélyes állat járja a környéket: Rendkívüli helyzetett hirdettek a szomszédban

Nap Híre portré Nap Híre

Március 21-én éjféltől Besztercebánya 13 járásából 10-ben rendkívüli helyzetet hirdettek a medvék megjelenése miatt.

Az agroinform azt írja, a Besztercebányai, a Breznóbányai, a Selmecbányai, a Gyetvai, a Losonci, a Rimaszombati, a Zsarnócai, a Garamszentkereszi, a Zólyomi és a Poltári járásban van érvényben rendkívüli helytet a veszélyes állatok miatt. Az érintett térségek közé tartozik továbbá a Rózsahegyi, a Liptószentmiklósi, a Poprádi, a Késmárki, a Zsolnai, a Turócszentmártoni, a Stubnyafürdői járás is. A kormány közölte azt is, hogy szükség esetén a listát a későbbiekben több járással is kiegészíthetik, ugyanis valószínűsíthető, hogy Besztercebánya és Trencsén megye néhány járásában is rendkívüli helyzetet hirdetnek majd a következő időszakban.

Matúš Šutaj Estok szlovák belügyminiszter azt mondta, a rendkívüli helyzettel a városban élő emberek védelmét szeretnék biztosítani, ugyanis korábban számtalan alkalommal lehetett olvasni medvetámadásokról szóló cikkeket. 

A portál felidézte: máshol, többek között Székelyföldön is gyakran nem kívánatos vendégek a medvék, akik sajnos képesek életveszélyes sérüléseket is okozni. Szlovákiában, a Csáb környéki erdőkben rendszeresen kameráztak medvéket, akik az utóbbi években egyre több alkalommal jutnak át a határon. Hazánkban többször is észlelték már a veszélyes állatok nyomait.

A naphire.hu épp a hét elején számolt be arról, hogy medve sebesített meg öt embert Liptószentmiklóson. A tájékoztatás szerint a 10 és 72 év közötti sérültek harapásokat, illetve karmolásokat szenvedtek, de időközben már elhagyhatták a kórházat. Az áldozatok egyike csaknem elvesztette egyik szemét. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés