Hirdetés

Rendkívüli esemény a Testnevelési Egyetemen, nézze, ki jelent meg!

Nap Híre portré Nap Híre

Nem mindennapi kuratóriumi ülést tartott a BOM a Magyar Sportért Alapítvány a Testnevelési Egyetemen. A Berzeviczy Albert ösztöndíj és mentor programot működtető közhasznú szervezet 2005-ös alapítása óta először vett részt annak vezetői összejövetelén az állami sportirányítás első számú embere. 

Dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár köszönetet jött mondani az alapítvány tisztségviselőinek és támogatóinak, vagyis a hazai gazdasági és üzleti élet neves képviselőinek, a munkájukért, ugyanis ahogy azt kifejtette, a sportirányítás számára is kiemelten fontos, hogy az aktív sportolók is tudatosan készüljenek a civil életre. A jeles eseményen részt vett a Nemzeti Sport kiadó gazdasági társaság ügyvezető igazgatója is, aki a médiaorgánum nevében együttműködési és támogatási megállapodást írt alá, Szalay-Berzeviczy Attilával, a BOM Alapítvány kuratóriumának elnökével.

Szabó Szilvia, az alapítvány főtitkára, beszámolójában kiemelte, hogy az elmúlt években tapasztalt kihívásokkal teli gazdasági helyzet ellenére a BOM pénzügyi helyzete stabil maradt. 2023-ban 50 millió forint bevétellel és 146 millió forintos mérlegfőösszeggel rendelkezett, melynek köszönhetően jelenleg is összesen 65 élsportoló felsőfokú tanulmányának a finanszírozása van folyamatban. 

A kuratóriumi ülésen a Felügyelő Bizottság nevében Dr. Hardy Ilona elnök, az alapítvány könyvvizsgálójának részéről Rózsai Rezső, a KPMG Magyarország vezérigazgatója tájékoztatta a megjelenteket arról, hogy a BOM 2023-as gazdálkodásával és tevékenységével kapcsolatban mindent a legmesszebbmenőkig rendben találtak, ezért az éves pénzügyi beszámoló, az eredménykimutatás, valamint a közhasznúsági jelentés a kuratórium által történő elfogadását és publikálását teljes mértékben támogatják.  

A hivatalos esemény ceremoniális résszel, vagyis a 2024-es ösztöndíjak átadásával zárult. Dr Schmidt Ádám és Szalay-Berzeviczy Attila a harminc új Berzeviczy Albert ösztöndíjasból az ülésen megjelent tizenkilenc sportolónak adta át személyesen az okleveleket. A MOB részéről a kuratóriumi ülésen Bartha Csaba, operatív igazgató vett részt.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés