Hirdetés

Rendkívüli bejelentést tett Orbán Viktor, összehívta a Védelmi Tanács ülését

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Ahogy arról a Naphíre is beszámolt, kedd délután a belarusz-orosz határon található áramellátót rakétatalálat érte. A vezeték nem sérült meg, csak az energiaellátó. Az ellátás egyelőre zavartalan. A hatvanas évek óta üzemelő Barátság kőolajvezeték Közép-Európa nagy részét, köztük Németországot, Lengyelországot, Fehéroroszországot, Magyarországot, Szlovákiát, Csehországot és Ausztriát látja el orosz olajjal. 

Este pedig arról jött információ, hogy Lengyelországban csapódtak be orosz rakéták, két lengyel meghalt, a miniszterelnök válságtanácskozást hívott össze. A NATO és az Európai Unió területére most először csapódtak orosz rakéták. A rakétatalálat során két ember vesztette életét.

A hírek a magyar kormányhoz is eljutottak, Orbán Viktor miniszterelnök pedig arról számolt be nemrég a közösségi oldalán, hogy összehívta a Védelmi Tanács ülését. 

A miniszterelnök a Facebook-oldalán úgy fogalmazott, hogy "rakétabecsapódás Lengyelországban, leállt a Barátság olajvezeték. Ezek miatt ült össze sürgősen a Védelmi Tanács" - olvasható.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés