Hirdetés

Rendkívüli bejelentést tett Jakab Péter

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Jakab Péter csütörtökön a Facebook-oldalán egy nyílt levélben válaszolt a Jobbik elnöke, Gyöngyösi Márton vádjaira, miközben rendkívüli bejelentést tett a jövőjével kapcsolatban. A Jobbik egykori elnöke úgy fogalmazott, úgy érzi, hogy a Jobbik jelenlegi elnöke választás elé állította, ezért azt a döntést hozta, hogy kilép a pártból.

A Jobbik új elnökeként ma választás elé állítottál: ha maradok a nép pártján, ha továbbra is nyersen, őszintén, karcosan akarok kiállni a válság vesztesei, az Orbán-rezsim károsultjai mellett, akkor nincs helyem a Jobbikban. Nos, Marci, akkor nincs helyem a Jobbikban. Ha a nép és a Jobbik között kell választanom, nem kérdés, melyiket választom

 – írta bejegyzésében a politikus, amiben kijelentette azt is, hogy teljesen megdöbbentette Gyöngyösi Márton nyílt levele. Úgy gondolja, hogy a vádak, amelyeket felhozott őellene, azokat a Fidesz szokta megfogalmazni. Jakab megjegyezte azt is, hogy az elnök korábban "stratégiai csendet" kért tőle,  ami után felidézte azt a szóbeszédet, hogy Rogán Antal megüzente az ellenzékbe beépült embereivel, hogy maradjanak csendbe. Majd hozzáteszi, hogy nem tudja, hogy a Jobbik elnöke Rogán embere-e, csak azt tudja, hogy ő csendet kért tőle - írja a 168.hu.

Posztja végén azonban kiemelte: a politikát nem hagyja maga mögött, viszont mostantól független képviselőként marad a nép pártján.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés