Hirdetés

Rejtélyes rosszullétek az iváncsi akkugyárban, már nyomoznak a rendőrök is

Nap Híre portré Nap Híre

A hírek szerint ismeretlen anyag került a levegőbe, amit az ott tartózkodók belélegeztek.

Rejtélyes rosszullétek miatt nyomoz a rendőrség, miután néhány napja többen is rosszul lettek az épülő iváncsai akkumulátorgyárban. A Szabad Európa közlése szerint már a rendőrök is nyomoznak az ügyben.

Az eset hétfőn, az épülő gyár Elektród nevű részletében történt. A lap információi szerint valamilyen anyag került a levegőbe, amit több tucatnyian belélegeztek, és rosszul lettek tőle: többen hánytak és hasmenésük volt, másoknak kiütéseik lettek. A beszámolók alapján védőruha nélkül dolgozhattak az emberek, többek között nehézfémekkel.

Az érintetteket a gyár vezetői orvosi kivizsgálásra küldték. Szigorú hírzárlatot rendeltek el az eset kapcsán a cégnél. A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság azonban megerősítette a hírt, és azt közölte, hogy "az említett ügyben a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség gyanúja miatt folytat eljárást. A folyamatban lévő büntetőeljárásról". Azonban nem adtak ennél több információt az eljárás jelenlegi szakaszában.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés