Hirdetés

Vége a bújkálásnak: Magyarország eddig legfiatalabb körözött személyét fogta el a rendőrség

Nap Híre portré Nap Híre

Megtalálták azt a javítóintézetből megszökött fiatal fiút, aki két évvel ezelőtt, mindössze 12 évesen megkéselte iskolatársát. A fiú még szeptember elején szökött meg a javítóintézetből, amikor külső munkára vitték.

A hajdúhadházi rendőrök megtalálták Balog Krisztofert, azt a 14 éves fiatalt, aki egy javítóintézetből szökött meg – írja a rendőrség alapján az Index. Mint arról korábban beszámoltunk, szeptember elején érkezett bejelentés arról, hogy megszökött egy 14 éves fiú a javítóintézetből. 

Egyenruhások és bűnügyesek indultak a felkutatására, amely rövid időn belül eredményre vezette őket. A hajdúhadházi rendőrök a Debreceni Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja által körözött fiatalt szeptember 12-én délután fogták el Debrecenben. Előállították a fiút a rendőrkapitányságra, majd visszaszállították az intézetbe.

A fiatalt eredetileg 2022-ben iskolatársa megkéseléséért ítélték 4 év javítóintézetre. Úgy tudni, a fiút külső munkára vitték, aki ezt kihasználva menekült el. Az akkor még 12 éves fiú azért késelt, mert iskolatársa nem volt hajlandó pénzt adni neki. 2022 novemberében ezért 4 év javítóintézetre ítélték, amiből kettőt le is ült, és jó magaviselettel akár nyolc hónap múlva szabadulhatott volna. Az elkövető védőügyvédje szerint a fiú kriminalizálódott környezetben nőtt fel, a tárgyaláson pedig a bíró is érezte rajta, hogy a fiatal áldozata annak a légkörnek, ahol felnőtt.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés