Hirdetés

A telefonjával foglalkozott, ezért halálra gázolt egy embert a Red Hot Chili Peppers volt gitárosa

Nap Híre portré Nap Híre

Josh Klinghoffer, a Red Hot Chili Peppers és a Pearl Jam egykori gitárosa 2024 márciusában gázolt el egy gyalogost. A zenész figyelmét a mobiltelefonja vonta el, a gyalogos pedig nem élte túl az ütközést.

A balesetre egy kereset alapján derült fény, amelyet Ashley Sanchez, a 47 éves Israel Sanchez egyetlen gyermeke nyújtott be 2024. július 10-én a Los Angeles megyei legfelsőbb bíróságra. Mint kiderült, Sanchez 2024. március 18-án egy élelmiszerboltba tartott, a kaliforniai Alhambrában, ám amikor a Meridian Avenue és a West Main Street közelében sétált, egy kereszteződésnél Klinghoffer elgázolta a terepjárójával. Pedig az ütközés előtt Sanchez megállt a sarkon, hogy megbizonyosodjon arról, hogy senki nem jön az úton. 

Egy kijelölt kereszteződésen áthaladt, és félúton volt a nyugati irányú West Main Street oldalán, amikor Klinghoffer, aki egy rendszám nélküli, 2022-es GMC Yukont vezetett, balra kanyarodott és hátulról elütötte. A kereset szerint Klinghoffer fékezés nélkül hajtott át a férfin - írja az Index. Sanchez súlyos sérüléseket szenvedett, a kórházban körülbelül 2 és fél órával az ütközés után halottnak nyilvánították. Klinghoffernek egyébként 12 méter távolságból több mint 10 másodperce lett volna arra, hogy észrevegye a gyalogost és fékezzen. 

A gitáros ügyvédje, Andrew Brettler közleményében azt írta, hogy ügyfele „tragikus balesetben” vett részt. Miután az autójával elütötte a gyalogost, Josh azonnal félrehúzódott, leállította a járművet, hívta a 911-et, és megvárta, amíg a rendőrség és a mentők megérkeznek. Teljes mértékben együttműködött a hatóságokkal – állította Brettler.

A Sanchez család ügyvédje, Nick Rowley szerint Klinghoffert le kell tartóztatni és bíróság elé kell állítani emberölés miatt. Közölte azt is, hogy Sanchez betartotta a közlekedési előírásokat. "Mindent szabályosan csinált, figyelte a szembejövő forgalmat és betartotta a gyalogosjelzéseket, de tragikus módon Klinghoffer sietve és telefonálva hátulról elütötte egy nagy terepjáróval, ezzel a halálát okozva. A veszteség és a gyász, amellyel a Sanchez családnak most szembe kell néznie, óriási. Nem állunk meg, amíg Sanchez úrnak és családjának nem szolgáltatnak igazságot" – nyilatkozta a család ügyvédje.

A kereset szerint Klinghoffer azz eset után egyáltalán nem lépett kapcsolatba a Sanchez családdal, és nem mutatott semmiféle megbánást- folytatta Rowley. Az Ashley Sanchezt képviselő Trial Lawyers for Justice ügyvédi iroda által bemutatott videón látszik, hogy Klinghoffer megállt, miután elütötte Sanchezt. A cég egy állóképet is rendelkezésre bocsátott, amelyen Klinghoffer egy tárgyat tart a kezében, ami néhány másodperccel az ütközés előtt készült – mondták az ügyvédek. 

Ashley Sanchez, az áldozat gyermeke esküdtszéki tárgyalást és kártérítést kér, amely magába foglalhatja a temetési és orvosi költségeket, az ügyvédi díjakat, valamint az apja társaságának, gondoskodásának, szeretetének és védelmének elvesztése miatti fájdalmat és szenvedést.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés