Hirdetés

Újabb botrány: Red Bull felfüggesztette azt a női munkatársat, aki szerint Christian Horner csapatfőnök több száz, szexuális tartalmú üzenetet és képet küldött neki

Gavra Gábor portré Gavra Gábor

Christian Hornert, aki a Spice Girls sztárjának, Geri Halliwellnek a férje, a múlt héten „tisztázták” a nem megfelelő viselkedés vádja alól a Red Bullnál lefolytatott 23 napig tartó belső vizsgálatot követően, de az ügy messze nem zárult le.

Felfüggesztett vádló

Hivatkozás másolása

Most Christian Horner vádlóját, aki panaszt tett a csapatfőnök "nem megfelelő viselkedése" miatt, felfüggesztette a Red Bull. Hornert - akit a Szaúd-Arábiai Nagydíj csütörtöki edzésére felesége és a Spice Girls sztárja, Geri Halliwell nélkül érkezett - a múlt héten egy több mint három hétig tartó belső vizsgálat után tisztázták a női kollégával szembeni állítólagos helytelen viselkedés vádja alól.

A „helytelen viselkedés” több száz, szexuális tartalmú WhatsApp-üzenetet jelent, szöveges üzeneteket és képeket – írta korábban a The Sun. Az állítólagos üzenetek közül 79 ki is szivárgott, de Horner ügyvédi csapata megfenyegetett minden sajtóterméket, amely közölné őket, így a mainstream médiából kimaradtak.

Az ügy azonban koránt sincs lezárva: huszonnégy órával a Red Bull szezonnyitó Bahreini Nagydíj előtt tett bejelentése után Horner WhatsAppon küldött állítólagos üzenetei és fotói kiszivárogtak a médiához és a Forma-1 magas rangú vezetőihez.

Az 50 éves csapatfőnök határozottan tagadta a vádakat, és fenntartja, hogy ártatlan. Most kiderült, hogy a vádlót, a Milton Keynes-i csapat egyik alkalmazottját felfüggesztették – írja a Mirror . A Red Bull továbbra is szűkszavúan nyilatkozott a helyzetről, de közölte: "A vállalat nem kommentálhatja ezt a belső ügyet".

Nem zárult le az ügy

Hivatkozás másolása

Az ismeretlen nőt állítólag teljes fizetés mellett függesztették fel, miután múlt szerdán hivatalosan is elutasították a panaszát – bár a döntés ellen jogában állt fellebbezni. A fellebbezés határideje március 6., szerda volt.

A Forma-1 világát megrázta a botrány, a Red Bull múlt szerdai nyilatkozata nem vetett véget a vitának. "A Horner úr ellen felhozott vádakkal kapcsolatos független vizsgálat lezárult, és a Red Bull megerősítheti, hogy a panaszt elutasították" - állt a közleményben.

"A panaszosnak joga van fellebbezni. A Red Bull biztos abban, hogy a vizsgálat tisztességes, szigorú és pártatlan volt. A vizsgálati jelentés bizalmas, és a vizsgálatban közreműködő felek és harmadik felek magánjellegű adatait tartalmazza, ezért az összes érintett iránti tiszteletből nem nyilatkozunk bővebben. A Red Bull továbbra is arra törekszik, hogy a legmagasabb munkahelyi normáknak megfeleljen."

A csapatfőnök már Szaúd-Arábiában van

Hivatkozás másolása

Egyelőre úgy tűnik, hogy Horner a szokásos módon folytatja munkáját. Megjelent Szaúd-Arábiában a hétvégi nagydíj előtt, amelyet szombaton rendeznek meg Dzsiddában. A csapatfőnököt a csütörtök délután tartott első edzés előtt látták, bár felesége, Geri nem volt férjével. Úgy tudni, hogy a Spice Girls ikonja egyéb elfoglaltságai miatt nem vesz részt a versenyen.

Hornert az egyik Red Bull-os kollégájával látták beszélgetésbe merülve. A csapat célja, hogy Max Verstappen múlt heti kényelmes bahreini sikere után győzelemmel folytassák a szezont.

A múlt hétvégi versenyen Horner és felesége, Geri a fotósok és a tévéstábok szeme láttára fogták egymás kezét, még csókot is váltottak egymással. Az idei világbajnokság nyitófutamán a Red Bull vezető pilótája, Verstappen és csapattársa, Sergio Perez révén kettős győzelmet aratott, miután a tavalyi szezonban másodszor egymás után megnyerték a konstruktőri bajnokságot.

Horner egységről beszél és továbblépne

Hivatkozás másolása

A csütörtök este napvilágot látott, állítólag kiszivárgott üzenetek után Horner újabb nyilatkozatot adott ki, melyben a következőket mondta: "Nem kommentálom a névtelen spekulációkat, de megismétlem, hogy mindig is tagadtam az állításokat. Tiszteletben tartottam a független vizsgálat integritását, és teljes mértékben együttműködtem vele minden lépésnél.

"A vizsgálat alapos és tisztességes volt, amelyet egy független szakjogász folytatott, és amely a feljelentést elutasítva zárult. Továbbra is teljes mértékben a szezon kezdetére koncentrálok."

Horner a Sky Sportsnak a Red Bull tökéletes szezonkezdetét követően hozzátette: "Nagyon erős csapat vagyunk. Óriási támogatás, óriási partnerek és nagyszerű részvényesek is állnak mögöttünk. Nem lehet ilyen eredményt elérni úgy, hogy nem vagyunk egységesek."

Az idősebb Verstappen tüzet nyitott

Hivatkozás másolása

Az egységről szóló frázisok azonban meglehetősen érdekesek annak tükrében, hogy a háromszoros világbajnok Max Verstappen édesapja, Jos Verstappen a múlt heti Bahreini Nagydíj után több lapnak is nyilatkozott a botrányba keveredett Christian Hornerről, és a távozását kérte – erről az M4Sport számolt be . A volt versenyző úgy véli, hogy amíg a brit ragaszkodik a csapatfőnöki pozíciójához, fennáll a veszély, hogy a világbajnok istálló darabjaira hullik. Az idősebb Verstappen egyes hírek szerint máris egyeztetni kezdett a mercedeses Toto Wolff-fal fia átszerződésének lehetőségéről.

Korábban a Daily Mail arról írt: a botrány hátteráben az ismeretlen alkalmazott, Christian Horner és Jos Verstappen sajátos szerelmi háromszöge állhat: Max Verstappen édesapja sok időt töltött a Red Bull szextingbotrányának középpontjában álló nővel, és haragudott a nőnek szexuális tartalmú üzeneteket küldő Christian Hornerre.

Ahogy arról az M4Sport idézett cikke beszámolt, Max Verstappent is megkérdezték apja kijelentéséről, és a pilóta – miközben igyekezett lojálisnak maradni a csapatához – apja mellé állt:

„Egy csapat vagyunk: én, apám és Raymond [Raymond Vermeulen, Max menedzsere – a szerk.]. Ez mindig így lesz (…) Az apám fiaként furcsa lenne a másik oldalon állni. (…) Én viszont csak a teljesítménnyel kapcsolatos dolgokkal akarok foglalkozni, és kevesebbet beszélni arról, ami a pályán kívül történik és nem kapcsolatos a teljesítménnyel. Nagyszerű autónk van, és várom a nagyszerű évet, ami előttünk áll.”

„Mindenki kellően felnőtt ahhoz, hogy tisztelettudó legyen a másikkal. (…) Néha abban kell egyetértenetek, hogy nem értetek egyet, van, hogy ez történik a kapcsolatokban. Így megy ez – folytatta Max Verstappen, aki édesapjáról elmondta: „Apám nagyon szókimondó. És egy biztos: nem egy hazug. De a legfontosabb most az lenne, hogy csapatként végre a nagyszerű autónk teljesítményéről beszélhessünk. Senki sem tett erről említést az elmúlt napokban.”

A Red Bull esetleges széthullásáról szóló kijelentésekről pedig ezt mondta: „Nem tudom. Mármint remélem, hogy nem így lesz. Nem így kéne lennie. Ez egy erős cég, egy erős csapat, sok erős csapattaggal, szóval normál esetben nem fog.”

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés