Hirdetés

Brutális rendőri razzia Budapesten, nem akárkiket fogtak el

Nap Híre portré Nap Híre

A Budapesti Rendőr-főkapitányság április 20-án estétől másnap hajnalig újra komplex bűnügyi és rendészeti akciót szervezett a főváros V., VI. és VII. kerületében. Az ellenőrzés során elfogtak, illetve előállítottak 29 embert, köztük hármat körözés alapján, egyet garázdaság elkövetésén, négyet lopáson, kettőt kábítószer birtoklásán értek, egy ittas és egy bódult járművezetőt kiszűrtek a forgalomból, valamint megtaláltak hét, gyermekotthonból szökött fiatalt.

A rendőrség beszámolója szerint a razziában a BRFK mellett észt vettek a Készenléti Rendőrség, a polgárőrség, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala Közlekedésfelügyeleti Főosztálya és Munkaügyi Hatósága, a Budapesti Közlekedési Központ, a Belváros-Lipótváros Önkormányzata és a közterület-felügyelet munkatársai. Az akció fő célja a bűncselekmények megelőzése, megszakítása, valamint a közlekedőkre veszélyt jelentő járművezetők kiszűrése volt.

Közölték azt is, hogy összesen 629 igazoltatást végeztek, melynek során elfogtak, illetve előállítottak 29 embert, köztük hármat körözés alapján, egyet garázdaság elkövetésén, négyet lopáson, kettőt kábítószer birtoklásán értek, egy ittas és egy bódult járművezetőt kiszűrtek a forgalomból, valamint megtaláltak hét, gyermekotthonból szökött fiatalt - írják a police.hu oldalon. 

Két belvárosi szórakozóhelyen is ellenőrzést tartottak, ahol komoly hiányosságot nem állapítottak meg. Intézkedtek viszont közlekedési szabálysértések miatt - nemcsak a járművezetők, de a gyalogosok esetében is. Alkoholszondát 197 gépjárművezetőnél alkalmaztak, ittasság egy esetben merült fel, míg egy másik sofőrt azért fogtak el, mert bódult állapotban vezetett.

Összesen 426 ellenőrzött gépkocsiból 194 taxi volt, az ő esetükben egy érvénytelen taxivezetői engedélyt találtak, két forgalmit vettek el engedély nélküli átalakítás miatt, két járművet pedig soron kívül műszaki vizsgára rendeltek be.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés